Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky 7.2.2004
Suroviny:
500 g červeného zelí, hlavičku česneku, vinný ocet podle chuti, 2 petržele s natí, 200 g brambor, 250 g krůtích prsíček, 3 lžíce oleje, sůl, pepř a petrželka
Postup:
Očištěné zelí nakrájíme nadrobno, přendáme do misky, posypeme lžičkou soli, zakapeme octem a dobře promícháme.
Necháme 2 minuty odležet. Oškrábané, omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a necháme 12 minut vařit v osolené vodě. Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka.
Omytá, osušená krůtí prsíčka restujeme dozlatova na oleji. Stačí dvě lžíce oleje.
Osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme v teple.
Z hlavičky česneku vyloupeme jednotlivé stroužky a pečlivě očistíme, poté jej utřeme se solí a na rozpáleném oleji osmahneme dorůžova. Česnek vyjmeme a zamícháme ho do zelí, přidáme ocet. Zbývající olej, kolečka petržele a uvařené brambory zamícháme do zelí. Dokořeníme podle chuti.
Salát rozdělíme na talířky, doprostřed položíme na plátky nakrájená prsíčka a ozdobíme petrželkou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 7.2.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka