Rozhodnutí o kompenzaci za hokejové permanentky za uplynulou sezónu se v Hradci odkládá na červenec

20. květen 2021 09:19

Části hradeckých hokejových fanoušků se nelíbí rozhodnutí představenstva hokejového klubu, které odložilo verdikt o případných kompenzacích za permanentky za uplynulou sezónu až na červenec. Někteří fanoušci jsou rozladěni a považují to za neférové.

Čtěte také

Většina ostatních klubů už o kompenzacích rozhodla v únoru nebo v březnu a třeba v Českých Budějovicích, odkud se hokej do Hradce Králové přestěhoval, už všechny peníze fanouškům bez srážek vrátili a dokonce už začali i s prodejem permanentek na příští rok.

„Bavím se se spoustou lidí, co se potkávají. A prostě neví na čem jsou. Zvažují dokonce, jestli si na příští sezónu permanentku vůbec znovu koupí," říká například Pavel z Hradce Králové.

Fanouškům nevadí, že by měli klub nějakým způsobem podpořit, řada z nich byla odhodlána peníze v klubové kase nechat.

Čtěte také

Ale mlžení a oddalování celé věci, za což poslední rozhodnutí představenstva hokejového klubu považují, jejich postoj v řadě případů mění.

Představenstvo opakovaně slíbilo, že rozhodne. Teď ale přišlo s tím, že, citujme klubový web: z preventivních důvodů se systémem kompenzací bude finálně zabývat až po potvrzení informace, že se zápasy v příští sezóně budou hrát za účasti diváků na stadionu.

Člen klubového představenstva a náměstek hradeckého primátora Pavel Marek z hnutí ANO to upřesnil.
„My jsme se dohodli, že krajním řešením, kdy bude nutné zahájit prodej permanentek je měsíc červenec."

Jak to vypadá jinde?

O Českých Budějovicích už řeč byla. O konkrétních kompenzacích už většinou v březnu rozhodli i v Plzni, Třinci, na Spartě, ve Zlíně, v Liberci, v Karlových Varech nebo v Pardubicích. Před nedávnem se přidala i Kometa Brno.

Prakticky všechny zmíněné klubu už také za určitých podmínek kompenzace i vyplatily. V Litvínově raději permanentky vůbec neprodávali a nemají tedy co řešit a vracet.

Hradecký postoj fanoušci nechápou

Podle Radka, jednoho z hradeckých fanoušků, mělo vedení klubu vyplatit přinejmenším ty držitele permanentek, kteří už vědí, že v příštím roce na hokej chodit nebudou.
„To není jen o tom, že mají nějaké peníze v permici na hokej, ale mají třeba už zaplacené i dovolené. Tak jim visí spousta peněz. Měli se dohodnout s těmi, kteří chtěli všechno vrátit."

Čtěte také

„Řekněme si na rovinu, že hradecký fanoušek je docela náročný. Pokud tým nefiguruje v tabulce někde nahoře nebo nepřijede třeba Jágr, tak ta hala není úplně narvaná. Tak potom o tyto diváky přijdeme. A jestli se nepostaví pořádné mužstvo, tak mám obavy o další odliv fanoušků. Pokud se k tomu bude klub takto stavět."

Podle člena představenstva Pavla Marka ale klub odsunem rozhodnutí omezí pravděpodobnost toho, že se fandové rozhodnou špatně.
„Vedení klubu to chce řešit kompletně, aby lidé věděli, jaké varianty mají k dispozici a mohli se opravdu zodpovědně rozhodnout. Neradi bychom udělali například to, že si nějaký fanoušek nechá vrátit peníze a potom najednou bude říkat, že nemůže být zvýhodněn nějakým jiným způsobem. A kdybychom zveřejnili jen jednu část, tak ten dotyčný se může rozhodnout třeba i pro něj nevýhodně."

Zatím tedy představenstvo rozhodlo o tom, že počká do července, kdy by snad mělo být jasno o tom, jestli v příští hokejové sezóně budou moci fanoušky opět chodit na tribunu.

A pokud jasno nebude?

„Pokud se ukáže, že nevíme, tak musíme zvolit takovou cestu, která odpovídá tomu, že prostě nevíme," pokrčil rameny Pavel Marek.

Hradečtí hokejoví fanoušci tak budou na své peníze čekat přinejmenším do července.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související