Rozhlasové hradecké léto bude plné soutěží, přenosů, kulinářských zajímavostí i pokladů z archivu

23. červen 2022

Vedoucí programu Českého rozhlasu Hradec Králové Lada Klokočníková dnes přišla na vysílací pracoviště, aby vám přiblížila nejnovější plány a novinky, které pro vás chystají hradečtí rozhlasáci na nejbližší dny, týdny a měsíce, po celé prázdniny a léto. 

Léto začalo, takže už jsi se někde koupala?
U mě musí voda bublat a zatím nebublala, i když byla velká horka. Takže já se teprve chystám, věřím, že si to vynahradím třeba někde u řeky.

V anketě Šarmantní osobnost roku můžete hlasovat už jen do konce června. Vítěze ale vyhlásíme až 22. září na slavnostním galavečeru.
Lada Klokočníková, vedoucí programu Českého rozhlasu Hradec Králové

Musíme zmínit jednu důležitou věc, že hlasovat pro letošní Šarmantní osobnost roku už můžete jen do konce června.
Ano, přesně tak, do čtvrtka 30. června. Takže chci všechny pozdravit a poděkovat za hlasy, e-maily a esemesky, které posíláte. Přinesla jsem ti Jakube ukázat alespoň ty z poslední doby. Jednak je to klasická korespondence, ale hodně e-mailů a esemesek. A potom už budeme sčítat, zatím nemáme podrženo.

Čtěte také

Díval jsem se na webové stránky Českého rozhlasu Hradec Králové, na naše internetové hlasování, což je trošičku něco jiného, než potom to finálové. Na internetu zatím vítězí moderátor Daniel Stach. Na druhém místě je potom herec Ivan Trojan a na třetím Vladimír Beneš, neurochirurg.
Ano, to je internetové hlasování, které je trošičku jiné, protože přes internet hlasují většinou mladší posluchači. Ale potom máme klasické hlasování o absolutního vítěze, kdy sečteme všechny e-maily, esemesky, dopisy a hlasovací kupony, které nám posluchači posílají do rádia. Z těchto hlasů vzejde šarmantní osobnost. Až po 30. červnu si sedneme a začneme počítat. Nebude to jednoduché.

A stále platí, že kdo pošle svůj hlas, může vyhrát DAB rádio nebo televizor, to je hlavní cena.
Ano, hlavní cena je opět televizor, i když jsme rádio. Ale mezi cenami jsou i DAB rádia, je tam chytrý telefon, 10 atraktivních cen. Jejich vítěze vyhlásíme až 22. září na slavnostním galavečeru. Ale do té doby každý týden ve víkendovém magazínu Šarm věnuji jednomu hlasujícímu malou pozornost, knížku nebo cédéčko. Velké ceny potom rozdělíme 22. září, kdy vyhlásíme 10 výherců, ale hlavně vítěze rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku.

Čtěte také

Jan Přeučil, tedy úřadující šarmantní osobnost, také na galavečeru bude?
Ano, přislíbil to. Má to zaznamenáno v diáři a říkal, že si tento večer nemůže nechat ujít. On si toho ocenění nesmírně váží a my si zase ceníme toho, že si toho pan profesor cení.

A teď už k rozhlasovému létu. Jaké bude na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové? Určitě bude zase velká letní soutěž.
Bude hodně soutěží. Pavel Kudrna připravil na celé prázdniny v dopoledním čase ve všední dny v 9:45 hodin soutěž Okolo Česka, kde se bude hrát o řadu krásných cen. A Pavel to potom vždy zakončí v sobotu přímým přenosem od 13 do 14 hodin. A přímých přenosů si posluchači užijí hodně. Protože my jich připravujeme spoustu a začínáme už teď v červnu.

V sobotu 25. června nás čeká odpolední přenos z divadelního festivalu Regiony v Hradci Králové.
A ještě předtím v pátek 24. června budeme vysílat dopolední přenos z Mezinárodního setkání krajkářek ve Vamberku na Rychnovsku. To bude nádherná akce až do neděle 26. června. Můžete se přijet za námi podívat, budeme velice rádi. Nabídneme povídání o historii i současnosti unikátní vamberecké krajky.

Čtěte také

Chystají se také letní prázdninové přenosy?
Bude tradiční přenos ze Safari Park Dvůr Králové, tam ale termín ještě upřesňujeme. Souvisí to s otevřením pavilonu tučňáků, což bude velká novinka. Tedy někdy v polovině července chceme nabídnout tříhodinový přenos od tučňáků. S ředitelem safari parku Rabasem určitě probereme veškeré novinky. A potom to bude určitě Festival horolezeckých filmů v Teplicích nad Metují, protože horolezci, to je vždy lákavé téma. Tam je hodně o čem povídat.

A velká letní prázdninová soutěž bude opět Léto na grilu?
Bude Léto na grilu. Budeme hrát o zahradní gril, to je hlavní cena. Ale také o luxusní sady na grilování, o kuchařky, o pivní sady. Těch cen bude velké množství a nebude tak těžké je vyhrát. Stačí, když budete pozorně poslouchat naše vysílání. Pokud uslyšíte soutěžní signál, zavoláte a vyhráváte drobnou cenu. A ještě postupujete do hlavní soutěže o gril a luxusní sady na grilování.

Čtěte také

To bude červencová soutěž. Ovšem já vím, že potom bude i Léto na kole.
Ano, v marketingu už stojí nádherné červené elektrokolo. O to si zahrajeme v srpnu. A k tomu budou termo hrnky i trička. Princip soutěže bude stejný, opět zavoláte a vyhráváte. Ale elektrokolo stojí určitě za to. Tedy to bude naše velká srpnová soutěž.

A kolegyně Jana Kudyvejsová s Pavlou Kindernayovou už také natáčejí a chystají seriál o vaření s šéfkuchařem Radkem Pálkou. Bude to takové putování, kdy se každý týden prý podíváme do nějaké zahraniční země.
Ano. Moderátorky si budou povídat s Radkem Pálkou o zajímavostech a kulinářských specialitách nejrůznějších zemí. Většinou to budou místa, kam se lidé nejvíce chystají na dovolenou. Takže Slovensko, Chorvatsko nebo Itálie. A Radek Pálka, jak je jeho dobrým zvykem, vždy přidá nějakou peprnou záležitost. Takže na to se můžete těšit ve všední dny po celé prázdniny před polednem v 11:45 hodin.

Jakub Schmidt a Lada Klokočníková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Na co dalšího se můžeme v létě na rozhlasových vlnách těšit?
Populární pořad Desky, pásky, vzpomínky. My chceme zavzpomínat na Vaška Součka, který nám všem samozřejmě velmi chybí. Byl to výborný kamarád a úžasný novinář. Tedy jeho vzpomínky si budeme pouštět z našeho rozhlasového archivu celé prázdniny, vždy v pátek po 18. hodině. A potom bych ráda zmínila Chalupáře o víkendu. Opět budeme vybírat z archivu krásné věci, které natáčela Marta Růžičková například s prof. Martinem Hilským. Za tento pořad byla také oceněna. Pustíme si, jak to vypadá na chalupách u známých osobností. To bude vždy v neděli po 18. hodině.

Tak nezbývá, než popřát všem krásné léto všem. Celý rozhovor s Ladou Klokočníkovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související