Řidiči se nedostanou z Trutnova do Žacléře tradiční cestou přes Babí. Jak dlouho uzavírka potrvá?

7. duben 2024

Od dubna začala úplná uzavírka silnice z Trutnova do Žacléře přes Babí. Pracovníci trutnovských vodovodů a kanalizací tady pokládají nové potrubí. Řidiči se proto musí vydat po objížďce přes Zlatou Olešnici a Bernartice. 

Čtěte také

„Do 23. června se jedná o úplnou uzavírku. A potom, zhruba do konce července, to bude částečná uzavírka, kdy řidiči projedou komunikaci za kyvadlového provozu,“ komentuje situaci mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková.

Kolem komunikace je již připraveno potrubí a dělníci teď mají před sebou týdny jeho ukládání do země. „Jedná se o dokončení výstavby nové kanalizační sítě a přípojek,“ doplňuje Michaela Dědková.

„Představuje to samozřejmě pro lidi jezdící do Trutnova objížďku, říká nezávislý starosta Žacléře Aleš Vaníček. Zatímco většina řidičů z uzavírky nadšená není, velká část obyvatel horského města ji podle starosty vítá. „Silnice na Babí je v tak hrozném stavu, že spousta lidí už dobrovolně volila raději delší cestu přes Bernartice při jízdě do Trutnova. Aby si nepoškodili svá auta.

Čtěte také

Rezidenti a vozidla integrovaného záchranného systému uzavírkou projedou. Autobusové spoje budou po dobu úplné uzavírky omezené s ohledem na práci na stavbě a obslužnost dopravy žáků do škol.

O víkendech ale pojedou autobusy bez omezení. „Doufáme, že po skončení práce na kanalizaci, dojde i k nějaké alespoň částečné opravě také silnice, doufá nezávislý starosta Žacléře Aleš Vaníček.

Práce na opravě silnice z Trutnova do Žacléře přes Babí by měly být zahájeny v příštím roce.

Spustit audio

Související