Před zákaznickým centrem Skupiny ČEZ v Hradci Králové stále čekají desítky lidí ve frontě

5. listopad 2021 08:57

Bývalí odběratelé Bohemia Energy, ale i dalších menších dodavatelů, kteří v polovině října skončili, stále řeší převod energií. Například před zákaznickým centrem Skupiny ČEZ v Hradci Králové i v těchto dnech čekají denně desítky lidí ve frontě i dvě hodiny.  

Čtěte také

„To byla hrozná fronta, celou dobu tady čekáme. A teď čekáme, jestli si nás už konečně zavolají," paní Minaříková s manželem dorazila k hradeckému zákaznickému centru hned na otevírací osmou hodinu. I tak ale nebyli první.

O kus dál stojí další senior, pan Josef. Ten předpokládal, že po více než 14 dnech od ukončení činnosti Bohemia Energy, bude u zákaznického centra stát méně lidí.
„Počítal jsem s menší frontou."

I když hradecké zákaznické centrum Skupiny ČEZ navýšilo kapacitu kvůli až trojnásobnému nárůstu klientů, i tak musejí lidé čekat až dvě hodiny ve frontě.

Čtěte také

Potvrzuje to mluvčí Skupiny ČEZ pro Východní Čechy Šárka Lapáčková Beránková.
„My se samozřejmě snažíme klienty odbavit co nejrychleji. Všechny informace jsou i na našich webových stránkách, takže doporučuji podívat se tam. Jde to zařídit i on-line."

Pokud si ale lidé nevědí s převodem energií rady, tak v Královéhradeckém kraji funguje necelá desítka občanských poraden. Lidem umí předat kontakty, poradit nebo jim pomoci s vyplněním žádostí a přípravou potřebných dokumentů.

Čtěte také

Samotné vyřízení je pak ale na lidech, upozorňuje mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.
„Nicméně je nutné říct, že poradny ze své podstaty nemohou klienty zastupovat a současně nemohou doporučovat jakéhokoliv dodavatele energií."

S převodem energií lidem v kraji ale pomáhají i jiné subjekty. Třeba se zaměstnanci Pečovatelské služby Trutnov takto pomáhá ředitel Roman Béla.
„Týká se to pouze lidí, kteří jsou ve svých vlastních bytech a měli smlouvu s Bohemia Energy. V tu chvíli, když to byl náš klient, tak jsme skutečně zajistili onen převod a doprovod na zákaznické centrum. Což nebylo vždy jednoduché, protože tam byly obrovské fronty a bylo těžké se tam dostat."

S převodem energií takto zatím pomohli 11 klientům.

Spustit audio

Související