Pomalu končí další silniční uzavírky v kraji. Jak je to s termíny a se zprovozněním některých úseků?

10. říjen 2022 09:53

Po pátečním otevření všech pruhů opravené dálnice D11 u Hradce Králové končí dnes další omezení, silničáři opouští úsek silnice I/14 mezi Vrchlabím a Lánovem na Trutnovsku. Na podzim obecně řada prací na silnicích končí a my si s reportérem Tomášem Lörinczem shrneme některé zásadní termíny.

O dálnici a jednom z dokončených úseků silnic první třídy už tedy řeč byla. Co další rozpracované úseky takzvaných "jedniček"?

Čtěte také

Tak třeba hned zítra má být průjezdný nový kruhový objezd na silnici I/37 v Jaroměři, to je silnice vedoucí z Jaroměře směrem na Kuks a dál na Trutnov. Tam se také občas tvoří kolony.

Během října mají silničáři dodělat opravu tří mostů na silnici I/11 mezi Chlumcem nad Cidlinou a Hradcem Králové. A v říjnu skončí i opravy na silnici I/11 v Lípě nad Orlicí a v úseku I/14 mezi obcí Suchovršice a Úpicí. Další úseky silnic první třídy mají konec naplánovaný spíše až na listopad, většinou na jeho druhou polovinu.

Řidiči se určitě těší i na konce oprav v některých úsecích silnic nižších tříd, které často znamenají nepříjemné objížďky. Potěšíš je?

Čtěte také

Když se podíváme do krajského harmonogramu oprav na silnicích II. a III. tříd, který je podle mluvčího hejtmanství Dana Lechmanna aktualizovaný a tedy aktuální, tak by většina úseků především na silnicích druhé třídy měla skončit už v říjnu. Dobrá zpráva je, že silničáři nemají nikde skluz, tedy vše by mělo být hotovo v termínu.

To se týká třeba i jednoho z takzvaných "polských" mostů v Temném Dole ve směru na Pec pod Sněžkou, další most bude hotový až v polovině listopadu. V součtu skončí v nejbližších dnech nebo týdnech zhruba 80 procent oprav na silnicích nižších tříd.

Čtěte také

Konec stavební sezóny se blíží, budou přesto ještě některé práce začínat?

Silničáři začnou ještě s opravou jednoho úseku u Potštejna, tedy na silnici I/14. To je ale vlastně spíš pokračování stávajících oprav, administrativně jde o další etapu prací, takže to nebude znamenat žádnou novou uzavírku. Pak bude silnice už průjezdná a v pořádku.

Pokud by se ŘSD neodhodlalo opravit tenhle úsek ještě letos, musela by přijít na jaře uzavírka další. A tak ŘSD usoudilo, že bude lépe, když bude už od další uzavírky v příštím roce takzvaně pokoj.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související