Policie pátrá po totožnosti cyklisty, který měl na Trutnovsku a Náchodsku obtěžovat několik dětí

6. září 2021 07:16

Policie České republiky pátrá po totožnosti muže, který měl na veřejných místech v obcích na Úpicku a v Červeném Kostelci oslovovat děti se záminkou opravy kola a poté je různým způsobem obtěžovat.

Nezávisle na sobě se na policii od minulého týdne obrátilo již několik rodičů chlapců ve věku od 10 do 15 let, kteří se s mužem setkali a všichni ho shodně popsali. Mělo by se jednat o muže ve věku 30 až 40 let, střední postavy a výšce 170 cm.

Muž měl mít rezavé vousy a mluvit česky. Na sobě měl mít černočervený cyklistický dres a rukavice, cyklistické brýle se zelenými obroučkami a oranžovožlutými skly a na hlavě bíločervenou helmu. Měl by se pohybovat na horském celoodpruženém jízdním kole v černočervené barvě.

Poldovo desatero dětem

Policisté okamžitě začali po muži pátrat a na jedněch kamerách se jim podařilo nalézt muže shodného popisu. Jelikož však neznáme jeho totožnost, obracíme se na veřejnost s žádostí o pomoc. Kdo muže pozná, ať zavolá na linku 158. Uvítáme jakékoliv informace, které by pomohly s objasněním případu.

Osmatřicetiletý muž se na základě výzvy policie na zveřejněném snímku z kamery poznal a sám se na policii přihlásil. 

Muž vyslechl obvinění z výtržnictví, ohrožování výchovy dítěte a svádění k pohlavnímu styku. "V současné době probíhají další procesní úkony a není vyloučeno, že 38letý muž, kterému hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let, skončí ve vazbě," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Opětně policisté apelují na rodiče, aby svým dětem připomněli zásadu, aby se s cizími lidmi nedávali do řeči, nebrali od nich žádné dárky a nikam s nimi nechodili.

autor: baj | zdroje: Policie České republiky , ČTK
Spustit audio

Související