VIDEO: Zdrogovaný cizinec na výzvu policistů nezastavil a nakonec na Trutnovsku havaroval

19. srpen 2021 10:03

Cizinec pod vlivem drog havaroval krátce poté, co nereagoval výzev policistů k zastavení vozidla ve středu 18. srpna 2021 po 1. hodině ranní ve Lhotě u Trutnova.

Trutnovští policisté při výkonu noční služby a dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu si na Náchodské ulici v Trutnově všimli vozidla, kterému nesvítil přední světlomet. Proto se za ním otočili a chtěli ho zastavit a zkontrolovat.

Čtěte také

Zatímco podezřelé vozidlo dojížděli, tak jeho řidič začal předjíždět před ním jedoucí vozidla a před hlídkou ujížděl směrem z města. Policisté ho opakovaně s využitím nápisu „STOP POLICIE“ a prostřednictvím megafonu vyzývali „Jménem zákona“, aby vozidlo zastavil.

27letý řidič šedého vozidla Audi však nereagoval a ujížděl dále do ulice Bezděkovská v Trutnově, kde nezvládl řízení a havaroval do značky. Policisté za použití donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní zkontrolovali vystupujícího řidiče, kterého dále zajistili a přiložili mu služební pouta. Ve vozidle se nacházeli další tři osoby.

Cizinec pod vlivem drog havaroval krátce poté, co nereagoval výzev policistů k zastavení vozidla

Na dotaz policistů, zda nepotřebují lékařské ošetření, odpověděli, že se jim nic nestalo. Jelikož došlo k dopravní nehodě, policisté na místo přivolali dopravní policisty, ale i cizineckou policii, která ověřila totožnost řidiče. Toho policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol s negativním výsledkem, ovšem test na drogy měl pozitivní.

Čtěte také

Na výzvu se mimo jiné podrobil lékařskému vyšetření právě na přítomnost návykových látek. Provedenou lustrací dopravní policisté zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel do srpna roku 2022 a z tohoto důvodu ho zadrželi a umístili do policejní cely.

Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí dvouletý trest odnětí svobody. Dopravní nehodu šetří též dopravní policisté.

Policisté cizinecké policie cizinci uložili pokutu 3 tisíce korun za to, že nesplnil na požádání policie povinnost a neprokázal svou totožnost předložením dokladu.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související