Pikantní salát z červené řepy 27/3/2004
Suroviny:
2,5 kg červené řepy
2,5 kg bílého zelí
0,5 kg cibule
Nálev:
1,5 l vody
0,5 l octa
45 dkg cukru
4 lžíce soli
1/2 lžičky kmínu
Postup:
Vodu, ocet, cukr, sůl a kmín svaříme a nalijeme na zelí a cibuli pokrájené na nudličky a krátce povaříme cca 15 minut. Červenou řepu uvaříme ve sluce, necháme ji vychladnout, oloupeme a nastrouháme ji hrubším struhadle. Nastrouhanou řepu přidáme k zelí a cibuli a prohřejeme. Ještě teplý salát plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Zakryjeme dekou a necháme vychladnou. Salát již není nutné sterilovat!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.