Pikantní květák
Suroviny: 300-400 g vepřového masa z kýty, 2 lžíce sojové omáčky, 1 stroužek česneku, mletý zázvor, 1 lžička škrobové moučky, 1 menší květák, 3 lžíce oleje, 2,5 dl vývaru z masa (masox)
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sojovou omáčku, rozetřený česnek, trochu mletého zázvoru, posypeme škrobovou moučkou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu v chladnu odležet. Mezitím si očistíme květák a rozebereme jej na růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm po částech opečeme a ihned vyjmeme. Do pánve vložíme růžičky květáku a rovněž je opečeme. Potom ke květáku přidáme opečené maso, podlijeme vývarem a podusíme do změknutí. Hotový pokrm podáváme s dušenou rýží, rýžovými nudlemi nebo s bramborovými hranolky.
Vaříme s Habadějem v sobotu 25. srpna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...