Palačinky se špenátem

Suroviny: 600 ml mléka, 4 vejce, hladká mouka (cca 450 g), sůl, dušený špenát, 3/4 hrnku mléka, 1 vejce, muškátový oříšek, šunka nebo šunkový salám, olej, kousek másla, tvrdý sýr

Postup:
V osoleném mléce rozšleháme vejce a postupně zašleháváme , až vznikne řídké palačinkové těsto. Necháme asi 10 minut odpočinout a na oleji usmažíme palačinky.
Špenát připravíme tak, jak jsme zvyklí - ale nesmí být příliš řídký!!!
Na každou palačinku položíme plátky šunky nebo salámu, potřeme špenátem a smotáme. Smotané naskládáme do pekáčku vymazaného máslem. Posypeme strouhaným sýrem.
V mléce rozšleháme vejce, osolíme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a nalijeme na palačinky v pekáčku. Přikryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Vaříme s Habadějem v sobotu 20. října 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.