Nový vůz v policejních barvách budí respekt. Co od něj dopravní hlídky v hradeckém kraji očekávají?

25. říjen 2022 08:01

Na dálnicích a silnicích v Královéhradeckém kraji můžou řidiči nově vidět nové BMW v policejních barvách. K dispozici ho dostala dálniční policie a slibuje si od něj významnou pomoc v boji proti silničním pirátům. Nedávno se jeden takový proháněl po dálnici od Jaroměře na Hradec Králové. Jel rychlostí 227 kilometrů v hodině.

Čtěte také

Motor zbrusu nového kousku ve flotile dálniční policie zní opravdu krásně.

„Motor je o obsahu tří litrů, šestiválec o výkonu 245 kilowatt, tedy 333 koní. BiTurbo," popisuje vedoucí oddělení dálniční policie v Hořicích nadporučík Milan Struhár to, co ze zvuku možná odborníci vytuší, ale takhle to mají všichni pěkně pohromadě.

Tohle auto má vzbuzovat respekt, říká Milan Struhár. „Určitě bude viditelné. Ten dohled je na dálnicích zapotřebí. Věřím, že řidiči budou vidět a respektovat hlídku dohlížející na bezpečnost silničního provozu na dálnicích a silnicích prvních tříd."

Čtěte také

Novému autu neujede nikdo, pokud jde o výkon, může konkurovat prakticky každému dálničnímu závodníkovi. Ale tím to podle Milana Struhára nekončí. „Tohle vozidlo je patřičně vybavené výkonem i měřící technikou, která je schopna měřit za dne i v noci, za snížené viditelnosti. Kamerový záznam je velmi kvalitní."

Možná na tohle auto narazíte už dnes, říká policejní mluvčí Šárka Pižlová. „V uplynulých dnech byli policisté řádně vyškoleni na používání nového služebního vozidla. A od víkendu byl spuštěn jeho plný provoz."

Hlídky s novým policejním BMW můžete potkat na silnicích 1. tříd i na dálnicích po celém Královéhradeckém kraji, v plánu jsou dvanáctihodinové i čtyřiadvacetihodinové služby.

autoři: Tomáš Lörincz , baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související