Pstruh plněný hlívou pečený v alobalu (z knihy Hlíva ústřičná aneb nedoceněná houba současnosti) 1.9.2007
Suroviny:
pstruzi, citronová šťáva, kolečka citronů, drcený kmín, mletý pepř, dušená hlíva na tuku, hladká mouka, alobal, olej, máslo, sůl
Postup:
Ryby opláchneme, necháme okapat a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou. Hlívy nakrájíme a podusíme na oleji s kmínem, solí a pepřem. Necháme vychladnout a pomeleme na masovém strojku a nebo jemně posekáme. Vytvořenou hmotou plníme pstruhy. Zajistíme párátky, aby náplň nevytekla. Ryby obalíme v mouce. Alobal potřeme rozpuštěným máslem, vložíme pomoučeného pstruha a dobře zavřeme. Pečeme v horké troubě na plechu asi 20 minut.
Příloha: bramborová kaše a zeleninová obloha či salát.
Vaříme s Habadějem v sobotu 1.9.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.