Vaříme z piva - i k pivu!

Tuto sobotu jsme si vyjeli do Svitav - do Pivovárku Na Kopečku. Jedná se o stylovou staročeskou restauraci s typicky českými jídly, které jsou připravovány z čerstvých surovin. Součástí restaurace je i minipivovar, který mimo světlého a tmavého ležáku nabízí také nejrůznější pivní speciály.

Některé speciality kuchaři připravují ze surovin na výrobu piva, například sladovou omáčkou.

I my si připravíme dvě jídla, u kterých se bez piva neobejdeme - vepřové kolínko bez kosti pečené v kopečkovské pivní marinádě a pomalu pečenou krkovičku na zelenino-cibulovém ragú podávanou s domácími haluškami.

Vyzkoušíme zajímavou přílohu - sotýrované brambory. K nim si dáme lososa a nakonec si osladíme den sladkým krémem s ovocem.

To vše nám připraví pan šéfkuchař Miroslav Vojta.

Vaříme z piva - i k pivu!
autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.