Nepečené vánoční recepty s nápadem od Miroslavy Teichmanové. Snadné, rychlé a nikdy se nespálí
Právě teď je příhodná doba na přípravu nepečených druhů vánočního cukroví, které mají sice kratší trvanlivost, ale o to lepší chuť. Nepečené druhy cukroví mají v mnoha domácnostech výsadní postavení.
Čtěte také
Oslovili jsme v naší radioporadně Ing. Miroslavu Teichmanovou ze Střední školy služeb, obchodu a gastronomie v Hradci Králové na téma: vánoční nepečené recepty s nápadem.
Pokud už se vám nechce běhat po přeplněných obchodech, zkuste pro své blízké vyrobit nepečené vánoční dobroty, určitě je potěšíte!
Je jich spousta druhů a většina není na přípravu nijak složitá. Různé kuličky z piškotových drobků nebo čokoládové lanýžky jsou oblíbené hlavně u dětí a určitě vám s jejich přípravou i rády pomůžou.
Snadné, rychlé a nikdy se nespálí
Recepty na nepečené cukroví jsou velmi snadné, s jejich přípravou vám mohou pomoci děti i manžel. Navíc se obejdete i bez váhy. A hlavně, toto cukroví se vám nikdy nespálí.
Čtěte také
Při výrobě stačí, když se budete řídit základními pokyny v receptu, ostatní je už na vás. Rychlost a snadnost přípravy nepečeného vánočního cukroví ho předurčila k výrobě na poslední chvíli.
V mnohých domácnostech je to sladký závěr maratonu svátečního pečení. A některé z kuliček či tyčinek jsou tak chutné, že mají své místo na stole i po svátcích, na narozeninových večírcích či při jiných slavnostních příležitostech.
Recepty na nepečené cukroví od Miroslavy Teichmanové:
Celou radioporadnu s Ing. Miroslavou Teichmanovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:
Související
-
Jak letos konečně nepřibrat aneb odlehčené Vánoce bez výčitek. Zdravé recepty Martiny Jandové
Co znamenají pro tělo Vánoce, když se opravdu týden až čtrnáct dní aktivně přejídáme a dopřáváme si sladké mnohem víc než jindy? Jaká je první pomoc?
-
Raw Vánoce. Jak si připravit zdravou slavnostní tabuli a...
Když se řekne syrová strava, mnoho lidí si představí pouze či převážně studené a neupravené jídlo, například kus mrkve, papriky či okurky.
-
Zavařovaly a sušily už naše babičky. Jak tedy na to? Ví...
Miroslava Teichmanová ze Střední potravinářké školy ve Smiřicích byla hostem naší Radioporadny ve středu 29. července 2015 po 11. hodině. Téma: Konzervování potravi...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka