Zavařovaly a sušily už naše babičky. Jak tedy na to? Ví Miroslava Teichmanová
Miroslava Teichmanová ze Střední potravinářké školy ve Smiřicích byla hostem naší Radioporadny ve středu 29. července 2015 po 11. hodině. Téma: Konzervování potravin aneb jak si správně zavařit nebo usušit dobroty a laskominy.
Ovoce a zeleniny je v létě dostatek. Obojí je nezbytnou součástí našeho stravování, ale málo druhů lze uchovat po sklizni delší dobu. Už naše babičky konzervovaly, aby měly dostatek na zimu.
Abychom zabránili zkáze ovoce a zeleniny, měli bychom si tyto potraviny bohaté na vitamíny zajistit na zimu.
Proto využijeme různé druhy konzervace jako je:
- sterilace (konzervování při vysoké teplotě)
- zahušťování tekutých a polotekutých hmot (marmelády, povidla, pasty, protlaky)
- sušení (odnímání vody)
- konzervace použitím cukru, soli, octu a dalších chemických konzervačních prostředků
A jak to vše udělat, aby se nám výsledek nezkazil a aby chutnal nám i všem našim blízkým? To už se dozvíte od Ing. Miroslavy Teichmanové ze Střední potravinářké školy ve Smiřicích, která bude hostem naší Radioporadny ve středu 29. července 2015 po 11. hodině.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.