Nemáte ještě nachystané a zkontrolované lyže? Skiservisy v Krkonoších hlásí velký zájem zákazníků

3. prosinec 2022 07:21

Skiservisy v Krkonoších hlásí velký zájem lyžařů. Denně jich přichází nebo volají desítky. Dá se předpokládat, že poptávka bude ještě větší a čekací doby se budou prodlužovat poté, co se rozjedou další vleky a lanovky. Podle servismanů je ale důležité, aby lidé měli výbavu před prvním letošním lyžováním zkontrolovanou od profesionálů. 

„Trochu jsme je dobouchali.“ Luboš Šimek právě s párem lyží přišel do skiservisu. „Jsme tu raději dříve, dokud není tak velký nápor.

Čtěte také

Lyže už jsme rozbalili, co na nich bude zapotřebí udělat? „Bude nutný kompletní servis. Přejet hrany, prostě opravit, aby lyže byly na sezónu připraveny.

„Určitě uděláme celý, kompletní servis. Pán na to má úplně správný názor. Jen se domluvíme, co přesně na lyžích uděláme, jaký budou mít hrany úhel.

Jirka, pracovník skicervisu, bere do ruky jednu z připravených lyží. „Tady děláme zrovna sportovní servis. Kontrolujeme, v jakém stavu lyže je. Vložíme ji do stroje, do automatu. Nastavíme požadovaný program.

Lyže se nám z prvního cyklu vrátila

„Teď je zapotřebí ji ofouknout, zkontrolovat, v jakém stavu se lyže nachází. Podle potřeby potom, když tam jsou nějaké škrábance, tak se zatavuje skluznice.“

Ve zdejším skiservisu mají nyní objednávek opravdu hodně. Kolik párů lyží se tady za jednu směnu připraví? „V tuto dobu děláme řádově 30 až 40 párů lyží denně. U nás v servisu takový listopad nepamatujeme,“ říká majitel skiservisu Radek Vencl.

Čtěte také

Určitě by žádný lyžař neměl podcenit přípravu svého vybavení před sezónou. „Aby lyže měla sportovní výkon, ale současně i bezpečnost. To znamená, že by v tomto směru měla být připravena tak, jak se patří.“

Pokud teď zákazník zavolá a bude se chtít objednat, jak dlouho si počká? „My v tuto dobu máme opravdu kapacitní servis. To znamená, že se snažíme dělat zakázky během několika dní. Případně, pokud bude vše objednáno směrem dopředu, jsme schopni reagovat i ten den nebo do druhého dne.“

Podle pracovníků skiservisů velký nápor zákazníků potrvá až do konce letošního roku.

Spustit audio

Související