Návštěva u herců Jan Sklenáře a Miroslava Zavičára na jejich chalupě takřka „na samotě u lesa“

24. červenec 2022

Herci Jan Sklenář a Miroslav Zavičár si postavili společnou chalupu nedaleko Dvora Králové nad Labem na Trutnovsku u Kuksu za lesem u Braunova betléma.

Vždy jste chtěli bydlet takto na venkově?
Ne. Já jsem tady to okolí poznával až teď, co jsem tady. Ale chtěli jsme mít s mým přítelem prostě nějaké soukromí a dům. Tak jsme si díky našim kolegům, kteří nám doporučili jeden pozemek, opravdu koupili sad, v kterém jsme postavili dům.“

Čtěte také

A když jsme chodili na procházky, tak jsme zjistili, že jsme vlastně kousek od Braunova betléma a že je to moc pěkná lokalita,“ usmívá se Jan Sklenář.

Jste tedy šikovní a manuálně zruční?
Ale ano. Já to mám možná po tatínkovi, protože on je takový výborný všeuměl. A také nám hodně pomohl. Do všeho jsme se pouštěli po hlavě a s vervou. Takže máme jednu místnost v baráku, které říkáme kobka. A tam jsme se vlastně učili všechny dovednosti. Tam je to opravdu roztodivné a pozoruhodné. Ale díky té kobce jsme postavili celý barák,“ doplňuje Jan Sklenář.

Jana Sklenáře a Miroslava Zavičára na jejich úžasné chalupě navštívila redaktorka Marta Růžičková. Příjemný poslech!

autoři: Marta Růžičková , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.