Na učební obor krejčí se v novopacké střední škole přihlásil rekordní počet dívek z celé republiky

6. červenec 2024 08:18

Obor krejčí začne v září na Střední škole gastronomie a služeb v Nové Pace studovat rekordní počet dívek. Do lavic jich v září usedne 16. Škola tento obor nabízí jako jediná v Královéhradeckém kraji a hlásí se na něj dívky z celé republiky.

„Máme tady poměrně silnou skupinu děvčat, která jsou ze vzdálenějších míst, ale cíleně šla za tímto oborem. Ten záběr je nejen v rámci Královéhradeckého kraje, máme také děvčata ze sousedních krajů,“ říká ředitel Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace Petr Jaroš. 

Čtěte také

Budova Střední školy gastronomie a služeb se nachází na náměstí v Nové Pace. Zde probíhá teoretická příprava všech oborů a odborný výcvik oboru Krejčí a I. ročníku oboru Kuchař-číšník. Odborný výcvik ostatních oborů je realizován na jednotlivých dílnách dle uvedeného přehledu. Všechna pracoviště pro odborný výcvik jsou vesměs nově vybudována a vybavena moderní technologií.

Pro žáky ze vzdálenějších míst škola zajišťuje ubytování s celodenním stravováním v moderní budově Domova mládeže při SOŠPg Nová Paka. Pro dojíždějící žáky na požádání zajišťuje rovněž stravování. Ubytovací a stravovací kapacity umožňují uspokojit veškeré požadavky.

Spustit audio

Související