Na návštěvě v herecké rodině Vodochodských aneb syn Vojtěch, dcera Tereza a otec Ivan na jedné vlně

6. červen 2024

Mám ráda nečekaná překvapení. A tím překvapením je dnes další host v naší rozhlasové kavárně, který se připojí k mým dvěma již avizovaným hostům. Těmi jsou talentovaní, krásní a úspěšní herci a současně sourozenci, tedy bratr a sestra Vojtěch a Tereza Vodochodští.  

Tím nečekaným překvapením se stal jejich tatínek, herec a šéfkuchař Ivan Vodochodský. Jsme moc rádi, že se u nás v rozhlasové kavárně rodina Vodochodských sešla. A budeme si povídat o jejich uměleckém, ale i každodenním životě.

Čtěte také

Ivan už u nás byl, ale pro Vojtěcha a Terezu je to dnes premiéra. A těm hostům, kteří do rozhlasové kavárny zavítali poprvé většinou pokládáme krátký dotazník.

Když se řekne východní Čechy, co se vám okamžitě vybaví?
Vojtěch Vodochodský: Tak to se mi vybaví hned Hradec Králové a potom Pardubice u Hradce. Zkrátka na prvním místě mé rodné město.
Tereza Vodochodská: Jsme sourozenci, takže jsem chtěla říci vlastně totéž. Ale mě se vybaví především spousta zeleně.

Kam se rádi vracíte, když máte čas a chvilku pro sebe?
Vojtěch Vodochodský: V poslední době jsem znovu objevil lásku ke golfu. Takže se často vracím na golfová hřiště a čerstvě posekané trávníky.
Tereza Vodochodská: Já se přiznám, že jsem trošku zlenivěla, stal se ze mne takový pecivál. Takže já se ráda vracím domů. Ovšem musí tam být uklizeno. To se pak vracím ráda.

Herci a sourozenci Tereza a Vojtěch Vodochodští hosty v rozhlasové kavárně

S kým byste se chtěli v životě setkat nebo si zahrát?
Tereza Vodochodská: Já mám jednoznačně už od pubertálních let takovou mužskou hereckou ikonu, a tou je americký herec Jude Law. A to vím, že se mi nikdy nevyplní. Ale samozřejmě moc bych si chtěla zahrát se svým tátou. Ale to už se mi splnilo.
Vojtěch Vodochodský: Já bych se chtěl potkat s Quentinem Tarantinem.

Čtěte také

Komedie nebo drama? Kdybyste si měli vybrat?
Tereza Vodochodská: V životě bych brala určitě komedie, ale pokud bychom se bavili o nějakém umění, o divadle, filmu či o kultuře obecně, tak za mne jednoznačně drama.
Vojtěch Vodochodský: Mne také baví hrát v komediích a komediálních představeních, ale v poslední době se objevuji spíše v dramatech a vážnějších tématech.

Bez čeho se v životě neobejdete?
Tereza Vodochodská: Já určitě bez jídla.
Vojtěch Vodochodský: Také bez dobrého jídla.

Výhra vašeho života?
Tereza Vodochodská: Naši současní životní partneři, souhlasíš Vojto?
Vojtěch Vodochodský: Je to tak.

Čtěte také

Dostali jste do života nějakou radu, kterou se řídíte? Nebo máte nějaké životní motto?
Tereza Vodochodská: Nevím, jestli to je přímo životní motto, ale mně lidé často říkali, nikdy se nedívej na to, jak to dělají ostatní. Dělej to tak, jak si myslíš, že to nejlépe zvládneš ty sama. Toho se snažím držet. Jde to težko, ale učím se to neustále. Je to vlastně takový celoživotní proces.
Vojtěch Vodochodský: Tak tohoto bych se chtěl držet také. Je dobré stát si za svým a neohlížet se příliš kolem sebe. Zejména v oboru, který děláme, jsme lidem na očích, v šoubyznysu také platí 100 lidí = 100 názorů. Tedy je dobré si to nepouštět příliš k tělu a mít na tohle nějaký filtr.

Co vás napadne, když se řekne rozhlas?
Vojtěch Vodochodský: Tak to se mi teď aktuálně vybaví film Vlny. Což je dobový špionážní thriller z prostředí Československého rozhlasu, který natočil Jiří Mádl. A já v něm dokonce hraji hlavní roli.
Tereza Vodochodská: Nevím proč, ale okamžitě se mi vybavil legendární rozhlasový pořad Tobogan.

Herci a sourozenci Tereza a Vojtěch Vodochodští hosty v rozhlasové kavárně

Celý rozhovor si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související