Na cestě do Krkonoš váš čeká několik omezení. Pracuje se na hlavních tazích i na menších silnicích

17. srpen 2024

Řidiči jedoucí do Krkonoš by měli počítat se zdržením. Po cestě je totiž čeká hned několik dopravních omezení. První hned za Novou Pakou. Co se tam děje, to zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Stavbaři ve Vidochově na Jičínsku budují napojení budoucího obchvatu Nové Paky na novou okružní křižovatku. Na této silnici první třídy, kde právě stojím, je momentálně kyvadlový provoz a řidiče na tomto hlavním dopravním tahu z Prahy do Krkonoš čekají kolony.

Automobily se štosují směrem od Nové Paky, protože veškerá doprava jezdí pouze jedním pruhem a provoz tu řídí semafory.

Čtěte také

Omezení nejsou jen na hlavních dopravních tazích, ale také na menších silnicích, kde konkrétně?
Kdo se například chystá do Harrachova nebo Rokytnice nad Jizerou musí počítat s dopravním omezením v Horní Branné, kde stavbaři budují podél komunikace chodník pro pěší. A to z centra až do obce Valteřice. Další omezení je pak kvůli opravě na silnici z Nové Paky směrem na Trutnov, konkrétně v Dolní Olešnici. Tam se také již dlouhé měsíce buduje silnice po jednotlivých úsecích.

A ještě větší komplikace čekají řidiče, kteří se vydají z Nové Paky na Horní Kalnou. Protože tam je kvůli opravě mostu komunikace z Dolní Kalné na Horní Kalnou úplně uzavřena. A objížďka měří zhruba 15 kilometrů.

Čtěte také

Přímo před Špindlerovým Mlýn pak komplikuje dopravu rekonstrukce dvou významných mostů. Jak tam jsou dělníci s pracemi daleko?
Mluvila jsem s vedoucím stavby a ten mi sdělil, že stavbařům naštěstí počasí stále přeje. Takže mohou pracovat prakticky nepřetržitě. Těžká technika už v tomto týdnu na místo přivezla velkou konstrukci nového mostu. V místě se momentálně jezdí přes mostní provizorium.

Přestože se dodavatel snažil synchronizovat všechny semafory na cestě z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna, které jsou dohromady tři, aby se tento dopravní úsek dal projet najednou, tak bohužel kvůli tomu, že je v některých místech velmi špatný mobilní signál, tak se to nepodařilo. Tedy bohužel řidiči musí před každým semaforem čekat.

Práce na těchto mostech u Špindlerova Mlýna mají trvat až do konce letošního roku.

Spustit audio

Související