Moderní esportovou učebnu má Univerzita Hradec Králové. Je to druhá taková místnost v republice

16. březen 2022 08:07

Na Univerzitě Hradec Králové, respektive na Fakultě informatiky a managementu UHK (FIM UHK) byla otevřena nová esportová učebna. Trénovat v ní budou profesionálové, chystá se ale také univerzitní liga nebo turnaje se spolupracujícími firmami. 

Čtěte také

Učebna byla dokončena již v průběhu roku 2021, ale vzhledem k neutichající epidemii v souvislosti s covid-19 jí nebyla věnována dostatečná pozornost a nemohla hned posloužit studentům fakulty. Se zlepšující se situací měl studentský tým FIM Ducks konečně možnost v učebně trénovat na nadcházející utkání. A píle se hráčům určitě vyplatila.

V prosinci loňského roku se FIM Ducks podařilo vyhrát 3E Akademické mistrovství, kde se utkali s dalšími českými univerzitami. A díky tomuto úspěchu měli možnost v únoru letošního roku reprezentovat Českou republiku v zápase Student Esport Championship. Zde nastoupili proti dalším třem státům Visegrádské čtyřky, které se jim podařilo porazit a získat tak krásné první místo a finanční odměnu 2000 EUR.

Esportová učebna na FIM UHK je druhou místností tohoto typu v České republice. Disponuje deseti počítači s ergonomickými herními židlemi. Na každé straně je umístěno pět židlí pro dva týmy hráčů, které pro správnou akustiku odděluje skleněná stěna.

Čtěte také

Dominantním prvkem místnosti je stropní světlo, které připomíná čip do počítače a je možné na něm tónovat odstíny několika barev.

„Naším cílem je povzbuzovat zájem o esport, a proto budeme mít minimálně jednou týdně odpoledne otevřeno pro studenty, kteří mají zájem se esportu věnovat, nebo si to alespoň zkusit. Dále plánujeme rozjet vnitrouniverzitní ligu, kde budou týmy studentů vzájemně soupeřit o fakultní pohár. V neposlední řadě evidujeme velký zájem spolupracujících firem o možnost utkat se s našimi studenty. Pro mnohé absolventy to bude příjemná příležitost vrátit se na „místo činu“ a současně je to i další neformální způsob, jak naše studenty seznámit s jejich budoucími zaměstnavateli,“ dodává děkan fakulty Josef Hynek.

autoři: Jakub Novák , baj
Spustit audio

Související