Ministr vnitra ocenil nejlepší resortní sportovce. Je mezi nimi i Tomáš Višňar ze stanice Jičín

16. říjen 2019 11:00

Při slavnostním setkání byli oceněni nejlepší sportovci ministerstva vnitra, mezi nimi také družstvo TFA a jednotlivce v požárním sportu. Mezi oceněnými byl i reprezentant HZS Královéhradeckého kraje Tomáš Višňar ze stanice Jičín, který je oporou reprezentačního družstva TFA. Na posledním mistrovství Evropy vybojoval v kategorii 35 - 39 let zlatou medaili. 

Letošní ocenění si odneslo reprezentační družstvo v disciplínách TFA a Daniel Klvaňa jako jednotlivec v požárním sportu. Skleněný pohár a diplomy si ocenění převzali z rukou náměstka generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Františka Zadiny.

Reprezentační družstvo TFA

V disciplínách TFA z anglického „Toughest Firefighter Alive“ volně přeloženo jako „nejtvrdší hasič přežívá“ nemají čeští hasiči konkurenci na evropské ani na světové úrovni.

Dokazují to již řadu let a letos při Mistrovství Evropy a Mistrovství světa (tzv. Světových policejních a hasičských hrách) tomu nebylo jinak.

Čtěte také

Na stupních vítězů stojí vždy všichni závodníci ve všech věkových kategoriích. Z Německého Mönchengladbachu, kde se již pravidelně koná Mistrovství Evropy, přivezli závodníci zlato jak v jednotlivcích, tak i celkové prvenství a titul absolutních mistrů. Bez rozdílu věkových kategorií se absolutním mistrem Evropy stal Michal Brousil. Bronzovou příčku obsadil Pavel Kouřík.

V srpnu pak stejně skvělé výsledky předvedli hasičští „TFAčkaři“ i na světovém kolbišti v čínském Chengdu. V obrovské konkurenci (pro představu, Čína měla v rámci her přes tisícovku soutěžících) ovládli Češi hned první závod v disciplíně zvané Ultimate firefighter, kdy ukázali, že nemají ve světě konkurenci a nepustili nikoho na stupně vítězů.

Cenné zlato pak vybojovali i v jednotlivcích a nejcennější kov si pověsili na krk opět i jako tým.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související