Hasiči z Královéhradeckého kraje jsou mistry republiky. A přidali národní rekord v požárním útoku

2. září 2019 09:06

Dlouhých 27 let čekali hasiči z Královéhradeckého kraje na republikové vítězství v požárním sportu. Tým svěřenců trenéra Zdeňka Šedivky se dočkal na letošním mistrovství, které hostilo Ústí nad Labem. 

Skvělé výkony z výstupu do 4. podlaží cvičné věže, běhu 100 m s překážkami i štafet 4x100 m potvrdili hasiči v neděli také v poslední disciplíně - požárním útoku. Výbornou formu stvrdili závodníci tím, že vítězství v této královské disciplíně korunovali novým národním rekordem časem 20,54 sekund.

Tým HZS KHK

K tomu dopomohla nejen precizní sehranost celé útokové sedmičky, ale také sestavená mašina dodaná firmou Renmotor. Dosavadní rekord držel Zlínský kraj s časem 20,92 s.

Sedmičlenná skupina, která v požárním útoku nastoupila na startovní čáru a vybojovala vytoužené vátězství, byla ve složení Václav Novotný, Dominik Bělský, Patrik Kligl, Jan Zhříval, Martin Lidmila, Jiří Škodný a Lukáš Němec.

Výsledky požární útok:
HZS Královéhradeckého kraje - 20,54 s
HZS Moravskoslezského kraje - 21,32 s
HZS Olomouckého kraje - 21,62 s

Díky úspěchu a prvenství v disciplíně požární útok se mohlo celé desetičlenné družstvo radovat také z celkového vítězství a titulu mistrů České republiky.

Čtěte také

K němu se krajští hasiči probojovali přes týmové druhé místo z výstupu do 4. podlaží cvičné věže, přes vítězství v běhu na 100 m s překážkami a druhé místo ve štafetě 4x 100 m.

Za letošním úspěchem hasičů z Královéhradeckého kraje stojí celý tým, který podával během celého mistrovství vynikající a stabilní výkony, které vynesly Královéhradeckému kraji v celkovém bodování družstev příčku nejvyšší.

Naposledy zvedli hasiči z Královéhradeckého pohár pro mistry republiky nad hlavu v roce 1992, kdy byl součástí týmu soutěžících i nynější trenér krajských hasičů Zdeněk Šedivka. Pohár se tak vrátil po 27 letech symbolicky do stejných rukou.

Reprezentační družstvo HZS Královéhradeckého kraje soutěžilo ve složení:
Václav Novotný - stanice HK - Pražská,
Martin Lidmila - stanice HK - Pražská,
Jiří Škodný - stanice HK - Pražská,
Vojtěch Klenka - stanice HK - Pražská,
Patrik Kligl - stanice HK - U Přívozu,
Jan Zhříval - stanice HK - U Přívozu,
Václav Divoš - stanice HK - U Přívozu,
Lukáš Němec - stanice HK - U Přívozu,
Dominik Bělský - stanice NB,
Petr Mařan - ÚO Jičín.

Závodníkům blahopřejeme k úspěchu, velké poděkování pak patří celému realizačnímu týmu!

Požární útok HZS KHK
autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související