Mikrofon je mým celoživotním parťákem, mám ho hrozně rád, usmívá se zpěvák a herec Vojtěch Dyk

5. říjen 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 01:00 Rozhovor se zpěvákem a hercem Vojtěchem Dykem
  • 05:33 Seriál o etiketě s Danielem Šmídem: jak se obléci na galavečer
  • 10:12 Módní trendy a móda pro ženy plných tvarů
  • 14:51 Kosmetický rádce: jak pečovat o vlasy na podzim
  • 19:53 Navštívíme filmovou maskérku Alinu Kašpar 
  • 23:17 Vzpomínka na zpěváka Karla Gotta a herečku Jiřinu Jiráskovou 
  • 26:22 Desítka finalistů ankety Šarmantní osobnost roku

Rozhlas miluji, ale je pravda, že co se týče poslechu, tak si spíše pustím nějakou klasickou hudbu nebo dobrou rozhlasovou hru či pohádku.
Vojtěch Dyk, zpěvák a herec

Zpěvák a herec Vojtěch Dyk letos připravil pro své příznivce speciální hudební projekt a koncert. Je to tedy takové jedna velká letošní radost?
Radost to bude, až to nastane. Protože zatím je to starost. Já se na to moc těším, jen je s tím zkrátka spojena spousta příprav a produkčních záležitostí. To znamená, že momentálně je toho opravdu hodně v mém kalendáři, ale už se na to těším. Protože si myslím, že to bude naprostá pecka.

Čtěte také

Můžeme trošku onen projekt přiblížit?
Celé to vzniklo díky mé zálibě v afro-americké gospelové muzice. Z toho se pak vyvinula kapela, kdy jsem v roce 2017 odjel do New Yorku, kde jsem natočil CD. Potom jsem v Čechách postavil kapelu, se kterou teď už rok a půl jezdím po vlastech českých a slovenských. Vše vyvrcholí oním velkým koncertem 27. listopadu v O2 Aréně.

Kdy mluvíme o rozhlasové anketě, posloucháte také rozhlas? A co vaše spolupráce s Českým rozhlasem?
Musím říci, že rozhlasové práce jsem dělal spíše pomálu. Spíše jsem například načítal audioknihy. Ale obecně mým celoživotním parťákem je mikrofon. Já to mám hrozně rád, poslouchat staré hlady. Vyrůstal jsem na starém rozhlasovém zpracování románu Pes baskervillský autora Arthura Conana Doyla. To si přesně pamatuji, když jsem usínal, že mi to v rádiu rodiče pouštěli. Nebo staré divadelní hry.

Šarm mám spojen s oním francouzským slovem, prostě s určitým gentlemanstvím a životním nadhledem. Věřím, že tohle posluchače oslovuje.
Vojtěch Dyk, zpěvák a herec

Rozhlas miluji, ale je pravda, že co se týče poslechu, tak si spíše pustím nějakou klasickou hudbu nebo dobrou rozhlasovou hru či pohádku v neděli v jednu hodinu odpoledne po obědě.

Čtěte také

Nedávno jste oslavil své 39. narozeniny. S Vladimírem Polívkou patříte k těm mladším osobnostem, u kterých dávají posluchači rozhlasu šarm na první místo. Co podle vás tedy musí taková šarmantní osobnost mít?
Myslím si, že opravdový šarm, ale teď vařím z vody, protože nad sebou samým jsem nikdy jako o šarmantní osobnosti nepřemýšlel, opravdový šarm spočívá v jistém nadhledu. Pokud je někdo zamindrákovaný, tak podle mne nemůže být ani příliš šarmantní.

Šarm je, já to mám spojeno s tím francouzským slovem, prostě s určitým gentlemanstvím a životním nadhledem. Věřím, že tohle posluchače oslovuje. Jen nevím, jestli je tomu tak i u mne, protože sám sebe neumím v tomto směru tak úplně objektivně posoudit.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související