Marien: Folk, to je lidová muzika, která vzniká z potřeby a touhy něco lidem sdělit

6. září 2019

Je to tady! Po prázdninové přestávce se každý pátek v deset hodin dopoledne otevírají dveře radiokavárny Českého rozhlasu v Havlíčkově ulici. Máte tak možnost setkat se s písničkami a povídáním s Marien v přímém přenosu Českého rozhlasu Hradec Králové osobně, nebo na rozhlasových vlnách a na internetu.

Přijměte srdečné pozvání skupiny Marien do radiokavárny Českého zozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici, v pátek 6. září v 10:00 dopoledne. Ne že bychom si mysleli, že v pracovní den dopoledne nemáte nic lepšího na práci. Ale ono se vás tam zase moc nevejde, a bylo to díky tomu hodně komorní a moc fajn. Všichni ostatní si nás mohou naladit na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové, nebo na internetu.

Čtěte také

Špičku české folkové scény kapelu Marien drží už 15 let pohromadě rodinné vazby. „Když chcete hrát folk, musíte čas trávit s lidmi, které máte rádi," usmívá se zpěvák, muzikant a kapelník Víťa Troníček.

A hned doplňuje: „Nesoutěžíme v tom, že něco uděláme a honem rychle k tomu klip. Ve folku máme z takových věcí trochu srandu."

Hudební skupina Marien z Pardubic patří k nejvýraznějším tvářím nastupující generace v žánru folkové, country a trampské hudby. Věnují se akustické kytarové muzice a vícehlasému zpívaní, hrají melodické písně převážně z dílny Víti Troníčka.

Přes progresivnější vítr v plachtách skupina staví spíše na tradičních hodnotách folkové muziky a tím zůstává přitažlivá pro široké věkové spektrum posluchačů.

Kromě mohutných vokálů a silných písní je pro Marien typická i jedinečná koncertní energie a doslova rodinný humor.

Marien jsou trojnásobní držitelé Porty a řady dalších ocenění, stáli u zrodu hnutí Folk žije!, vystupují na předních festivalech i vlastních koncertech po celé republice. Na neprofesionální folkovou kapelu disponují mimořádně velkou a stále rostoucí posluchačskou komunitou, která je schopná kapelu následovat i na nevšední outdoorové koncerty.

Skupina Marien z Pardubic patří k nejvýraznějším tvářím naší folkové scény

Skupina Marien spolupořádá také festival Folkové Chvojení či Východočeské oblastní kolo Porty.

Těšíme se na vás v pátek 6. září v 10:00 hodin osobně nebo na rozhlasových vlnách:

Spustit audio

Související