Losos v zeleninové krustě

Suroviny: 600 g lososa, 100 g brokolice, 100 g mrkve, vejce, 50 g másla, 35 g strouhanky, sůl

Postup přípravy:
Porce lososa si nasolíme a poklademe na vymaštěný plech.
Připravíme si zeleninovou krustu - máslo rozpustíme v kastrolu, vložíme předem uvařenou zeleninu a podusíme, nakonec přidáme strouhanku a vejce. Poklademe na porce lososa, kterého jsme si mírně opekli a dáme opět zapéct. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

Vaříme s Habadějem v sobotu 16. června 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.