Kuřecí prsíčka ve smetanové omáčce 19.5.2007
Suroviny:
500 g kuřecích prsíček, 120 ml sladké smetany, 100 g celeru, 2 karotky, 1 cibule, hořčice, olej, máslo, 250 ml masového vývaru, mleté černé koření, sůl
Postup:
Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu krátce povaříme ve vařící osolené vodě. Pak ji scedíme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo. Do výpeku přidáme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme vývarem a přilijeme sladkou smetanu.
Omáčku vaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, mletý pepř, trochu hořčice, můžeme přidat i pár kapek citrónu.
Maso a zeleninu vrátíme do omáčky a dobře prohřejeme.
Příloha: těstoviny, opečené brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 19.5.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.