Kuřecí paličky s rajčatovou omáčkou a houbami. Rajská melodie pro vaše chuťové pohárky

Ilustrační foto

Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Super lehké jídlo s kuřecím masem, které budete mít za chvíli hotové. Pokud hledáte zdravé a chutné jídlo, tak jste narazili na ten správný recept.

Kuřecí paličky představují ideální alternativu pro všechny, kteří odmítají s trpělivostí okusovat kuřecí křídla, nebo pracně porcovat maso. A přesto si chtějí pochutnat na kaloricky nenáročné, ale úžasné večeři.

Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme ale hodně zajímavý recept.

A co budete na kuřecí paličky s rajčatovou omáčkou a houbami potřebovat?

8 kuřecích paliček
sůl a mletý pepř
petržel
1/2 hrnku najemno nakrájené cibule
1 hrnek kečupu
3 lžíce worcestru
1 lžička soli
lžíce cukru
1/2 hrnku sušených rajčat naložených v oleji
1 hrnek hub nakrájených na plátky - žampiony
tabasco
snítka rozmarýnu

Rajče, rajčata

A postup pro přípravu této kuřecí lahůdky:
Paličky osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních pod poklicí do poloměkka.
Mezitím si v kastrůlku smícháme všechny suroviny na omáčku a krátce ji povaříme. Omáčkou přelijeme poloměkké kuře a dodusíme ho v troubě do měkka. Podle potřeby ho můžeme podlít ještě trochou vody, ale omáčka má být pěkně hustá. Podáváme posypané usekanou hladkolistou petrželí a s čerstvým pečivem.

Navíc pár tipů od nás:
- Žádná šťáva z kuřete nevyteče, pokud nohy stáhnete k sobě kuchyňským provázkem.
- Mnohem šťavnatější než kuřecí prsa je maso ze stehen.
- Máte rádi nádivku? Zkuste ji rozprostřít kolem pečených kuřecích čtvrtek. Bude křupavější a propečenější.
- Vyzkoušejte tento trik - do pečeného kuřete místo nádivky dejte dvě poloviny chemicky neošetřeného citronu. Maso pak bude lehce navinulé.