„Krabice od srdce“ připravili školáci ze ZŠ Lhota - Červený Kostelec pro potěšení dětí z Ukrajiny

25. březen 2022

Základní školy v Královéhradeckém kraji přijímají děti, které s rodiči uprchly před válkou z Ukrajiny. Je potřeba dětem zajistit místa ve třídách, učební pomůcky, stravování, ale hlavně podporu, aby tak těžkou situaci zvládly co nejlépe. Ukrajinské děti zatím přijímají hlavně školy ve větších městech, snaží se využít všechny volné kapacity. 

Menší školy v našem kraji ale také nezahálejí a snaží se pomáhat, jak se dá. Například na Základní škole Lhota, Červený Kostelec připravili žáci 1. - 5. třídy spolu se svými učitelkami a rodiči pro ukrajinské děti „Krabice od srdce“, které mají zpříjemnit dětem uprchlíků dlouhé hodiny čekání, než si jejich blízcí vybaví potřebné dokumenty v kontaktních asistenčních centrech.

Čtěte také

Prvňáci, druháci, třeťáci, čtvrťáci i páťáci z červenokostelecké ZŠ Lhota připravili v každé třídě jednu „Krabici od srdce“.

Děti krabice krásně vyzdobily a vložily do nich různé potřeby, které považují za vhodné pro ukrácení dlouhé chvíle - pastelky, fixy, křídy, tužky, modelínu, omalovánky, puzzle, kostky, švihadla, pexesa, domina, vystřihovánky, nůžky a podobně.

„Krabice od srdce“ připravili školáci ze ZŠ Lhota - Červený Kostelec pro potěšení dětí z Ukrajiny

Pro radost a povzbuzení ukrajinským dětem přidali školáci ze ZŠ Lhota také kreslené přátelské vzkazy a pozdravy.

Čtěte také

Zapojení do projektu „Krabice od srdce“ bylo zcela dobrovolné, ale děti se ho zúčastnily s upřímným nadšením a dárečky chystaly s velkou radostí a nadějí, že tyto krabice plné dárečků a obrázkových pozdravů ukrajinské děti potěší.

Pedagogický tým ZŠ Lhota, Červený Kostelec si velmi váží také pomoci rodičů, kteří děti v jejich snaze podpořili.

„Krabice od srdce“ připravili školáci ze ZŠ Lhota - Červený Kostelec pro potěšení dětí z Ukrajiny
autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související