Kotlety se zelím

Suroviny: vepřové kotlety, 0,5 kg zelí (kysané), smetana (zakysaná), anglická slanina, cibule, česnek, bobkový list, brambory, olej, sůl, pepř, tuk

Postup:
Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list odstraníme. Bramboru oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přimícháme ji k zelí, abychom ho zahustili. Maso rozložíme do pekáče vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme asi 80 minut.

Vaříme s Habadějem v sobotu 29. prosince 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.