Kde se dobře vaří, tam se dobře daří. Platí i pro centrum Walzel v Meziměstí a restauraci u Švejka
S naším prázdninovým seriálem Kde se dobře vaří, tam se dobře daří, se dnes vydáme až na samotnou hranici České republiky s Polskem, do Měziměstí. Našim cílem bylo tentokrát centrum Walzel, kde je nejen restaurace u Švejka, ale spousta dalších možností, jak můžete aktivně prožít prázdninový den.
S rozhlasovým mikrofonem jsme zamířili do továrny na splněná přání, do fabriky na zážitky. Volnočasové a obchodní centrum vzniklo v Meziměstí z bývalé tkalcovny a najdete tady s přáteli a nebo i s rodinou dostatek prostoru i aktivit, pro každého z vás.
„Fabrika na zážitky“ - to je centrum Walzel, které vzniklo z bývalé tkalcovny v Meziměstí na Broumovsku

Krém z mladého hrášku a čerstvé bazalky, půlku pomalu pečené kachny v kmínovém sádle, podávanou s dušeným hlávkovým červeným zelím se skořicí a vínem. Pečenou kančí plec na červeném víně, protkanou slaninou, podávanou se šípkovou omáčkou a houskovými knedlíky a teplé švestky s perníkovou zmrzlinou a s domácí sušenkou.
U vchodu nás přivítal výkonný ředitel Walzlovky Pavel Netík a byl čas trochu si popovídat o historii celé budovy.
A až vám při aktivitách vyhládne, restaurace U Švejka je místo, kde zcela jistě doplníte energii. Vyhlášená je také jejich kulajda a nebo 300 gramové steaky, vše ve vysoké biokvalitě.
Blanka Malá ochutnala pohankový salát se špekem.
Do Walzlovky se ještě na konci prázdnin vrátíme ochutnat jejich pověstnlou kulajdu.
Tak pokud máte dostatek času, udělejte si do Meziměstí výlet, stojí to za to!
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.