Kde se dobře vaří, tam se dobře daří. Platí i pro centrum Walzel v Meziměstí a restauraci u Švejka

S naším prázdninovým seriálem Kde se dobře vaří, tam se dobře daří, se dnes vydáme až na samotnou hranici České republiky s Polskem, do Měziměstí. Našim cílem bylo tentokrát centrum Walzel, kde je nejen restaurace u Švejka, ale spousta dalších možností, jak můžete aktivně prožít prázdninový den. 

S rozhlasovým mikrofonem jsme zamířili do továrny na splněná přání, do fabriky na zážitky. Volnočasové a obchodní centrum vzniklo v Meziměstí z bývalé tkalcovny a najdete tady s přáteli a nebo i s rodinou dostatek prostoru i aktivit, pro každého z vás.

U vchodu nás přivítal výkonný ředitel Walzlovky Pavel Netík a byl čas trochu si popovídat o historii celé budovy.

A až vám při aktivitách vyhládne, restaurace U Švejka je místo, kde zcela jistě doplníte energii. Vyhlášená je také jejich kulajda a nebo 300 gramové steaky, vše ve vysoké biokvalitě.

Blanka Malá ochutnala pohankový salát se špekem.

Pohankový salát se špekem v centru Walzel

Do Walzlovky se ještě na konci prázdnin vrátíme ochutnat jejich pověstnlou kulajdu.

Tak pokud máte dostatek času, udělejte si do Meziměstí výlet, stojí to za to!

autoři: Milan Baják , Blanka Malá
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.