„Fabrika na zážitky“ - to je centrum Walzel, které vzniklo z bývalé tkalcovny v Meziměstí na Broumovsku

Krém z mladého hrášku a čerstvé bazalky, půlku pomalu pečené kachny v kmínovém sádle, podávanou s dušeným hlávkovým červeným zelím se skořicí a vínem. Pečenou kančí plec na červeném víně, protkanou slaninou, podávanou se šípkovou omáčkou a houskovými knedlíky a teplé švestky s perníkovou zmrzlinou a s domácí sušenkou.

To všechno můžete ochutnat v sobotu 13. srpna 2016 krátce po 11. hodině.

Tentokrát nás Zdena Kabourková zavede do Meziměstí, kde najdete „fabriku na zážitky“ - centrum Walzel - které vzniklo z bývalé tkalcovny.

Střelnici, lezeckou stěnu, restauraci, bowling i další atrakce nabízí Centrum Walzel v Meziměstí. Někdejší tkalcovna Josefa Walzela, založená roku 1852, našla nové uplatnění.

Jeho součástí je Restaurace U Švejka, kde vaří šéfkuchař Pavel Netík. Ten se s námi podělí nejen o recepty, ale přidá i pár dobrých rad.

Zažijete atmosféru rakousko-uherské monarchie. Zařízení i výzdoba celé restaurace plně odpovídá svému názvu - obrázky ve švejkovském duchu a nesmrtelné Švejkovy hlášky najdete na každém kroku.

Tak Dobrou chuť i dobrý poslech!

„Fabrika na zážitky“ - to je centrum Walzel, které vzniklo z bývalé tkalcovny v Meziměstí na Náchodsku

„Chceme region pozvednout. Pro turisty se tu nabízejí hlavně venkovní aktivity, například ve skalních městech, ale dlouho se diskutovalo, že je potřeba mít i variantu pro nepříznivé počasí," popsal smysl centra člen představenstva Čeko Import a broumovský podnikatel Pavel Netík.

„Pro nás je to výzva, chceme něco dokázat v podnikání," dodává k oživení areálu Pavel Netík.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.