„Fabrika na zážitky“ - to je centrum Walzel, které vzniklo z bývalé tkalcovny v Meziměstí na Broumovsku
Krém z mladého hrášku a čerstvé bazalky, půlku pomalu pečené kachny v kmínovém sádle, podávanou s dušeným hlávkovým červeným zelím se skořicí a vínem. Pečenou kančí plec na červeném víně, protkanou slaninou, podávanou se šípkovou omáčkou a houskovými knedlíky a teplé švestky s perníkovou zmrzlinou a s domácí sušenkou.
To všechno můžete ochutnat v sobotu 13. srpna 2016 krátce po 11. hodině.
Tentokrát nás Zdena Kabourková zavede do Meziměstí, kde najdete „fabriku na zážitky“ - centrum Walzel - které vzniklo z bývalé tkalcovny.
Střelnici, lezeckou stěnu, restauraci, bowling i další atrakce nabízí Centrum Walzel v Meziměstí. Někdejší tkalcovna Josefa Walzela, založená roku 1852, našla nové uplatnění.
Jeho součástí je Restaurace U Švejka, kde vaří šéfkuchař Pavel Netík. Ten se s námi podělí nejen o recepty, ale přidá i pár dobrých rad.
Zažijete atmosféru rakousko-uherské monarchie. Zařízení i výzdoba celé restaurace plně odpovídá svému názvu - obrázky ve švejkovském duchu a nesmrtelné Švejkovy hlášky najdete na každém kroku.
Tak Dobrou chuť i dobrý poslech!
„Chceme region pozvednout. Pro turisty se tu nabízejí hlavně venkovní aktivity, například ve skalních městech, ale dlouho se diskutovalo, že je potřeba mít i variantu pro nepříznivé počasí," popsal smysl centra člen představenstva Čeko Import a broumovský podnikatel Pavel Netík.
„Pro nás je to výzva, chceme něco dokázat v podnikání," dodává k oživení areálu Pavel Netík.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.