Každý den je dar! To vám vzkazuje Věra Fina, autorka opravdových „knih s duší“ a Mámina kalendáře

29. listopad 2019

V pátek 29. listopadu 2019 po 10 hodině byli hosty v radiokavárně District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové spisovatelka Věra Fina a zpěvák Laďa Kerndl s manželkou Miladou. Křtil se nádherný Mámin kalendář!

Když jsem před čtyřmi lety dostala druhou šanci na život v těžké nemoci, slíbila jsem sobě i tomu nahoře, že budu velebit každý den. Tak vzniklo mé motto „každý den je dar“, usmívá se spisovatelka Věra Fina.

Čtěte také

Dnes se stejným mottem koná výstavy se svými obrazy na podporu projektu Sad nadějí, pro onkologické pacienty a pacienty v remisi. S pozitivním nábojem píše knihy s duší a každý rok posílá do světa tato slova v podobě fotografií Mámina kalendáře – každý den je dar.

Dvorním kmotrem těchto děl je člověk, který rovněž prošel tímto život limitujícím onemocněním, jazzman Laďa Kerndl.

A je již tradicí, že tento kalendář prožívá svůj křest v Českém rozhlasu v Hradci Králové.

Jsem poctěna a potěšena zároveň, že právě zde, v pátek 29. listopadu v 10.00 hodin, s Laďou Kerndlem opět pokřtíme již čtvrtý kalendář, který ukrývá můj slib „každý den je dar“, svěřila se Věra Fina.

Jste srdečně zváni do živého vysílání Českého rozhlasu v Hradci Králové. Nebo si nás nalaďte na rozhlasových přijímačích.

Věra Fina:
Má nová kniha „Vzorec na štěstí“ míří pomalu a jistě do finále. Po nocích píši, třídím fotky, upravuji texty, prolínám vzpomínky a recepty. Je to kniha uplácaná s neskutečnou dávkou radosti, empatie a lásky. A čím více otáčím listy vzpomínek z dětství a vzpomínek mé babičky z doby První republiky, tím víc si uvědomuji, jak je štěstí kouzelné. Je na dosah ruky. Je v nás a na nás. Nikdy nepřijde v hluku, chaosu a spěchu. Stačí se zastavit, otevřít oči a srdce.

Poslechněte si celý záznam rozhovoru s Věrou Finou, Laďou Kerndlem a Miladou Kerndlovou:

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.