Karel, Josef a Helena Čapkovi mají svůj web. Provede vás jejich stopou v Královéhradeckém kraji

28. leden 2018 10:15

Královéhradecký kraj je rodištěm řady literárních velikánů. Mezi ně se řadí i sourozenci Čapkovi, kteří se do historie našeho národa významně zapsali nejen svým dílem, ale především lidským rozměrem. 

Všichni tři jsou díky svému přístupu ke společnosti a vlastnímu životu synonymem pro odvahu, čest a spravedlnost. Bohužel doba především na sklonku jejich životů neměla pro tyto vlastnosti a postoje pochopení.

Čtěte takéWEB ČAPEK - Karel, Josef a Helena

S přispěním Královéhradeckého kraje byla u příležitosti letošního 100. výročí založení Československé republiky spuštěna nová internetová stránka, tematicky nazvaná Čapek.

„Tento web je věnovaný životu a dílu Karla, Josefa a Heleny Čapkových. Na adrese www.karelcapek.cz naleznete průvodce místy v Královéhradeckém kraji spjatými se životem této známé sourozenecké trojice. S pomocí tohoto webu si budou moci naplánovat výlet nejen fanoušci těchto autorů, ale i rodiny s dětmi. Nabídka zážitků je velice široká," vysvětluje radní Pavel Hečko.

Web ČAPEK

Turisté budou moci navštívit například rodiště sourozenců Čapkových (Hronov, Malé Svatoňovice), místo, kde strávili dětství (Úpice a Žernov), studovali (Hradec Králové, Vrchlabí, Žacléř) a také Špindlerův Mlýn, kam odcestoval Karel Čapek s budoucí manželkou Olgou Scheinpflugovou a sestrou Helenou na dovolenou.

Na těchto místech také turisté obdrží v informačních centrech papírovou mapu, která jim zpříjemní nejen poznávání životních osudů rodiny Čapkových, ale upozorní je i na další atraktivity v okolí.

Logo
autoři: Milan Baják , Dan Lechmann , Lukáš Vaníček
Spustit audio

Související