Kapr zapečený v sýrové omáčce 31.1.2004

Suroviny:
4 porce kapra, 1 citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůl
Omáčka: 0,25 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra

Postup:
Očištěné žampiony nakrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce ryby podle možností vykostíme, pokapeme citronem a osolíme.
Poprášíme hladkou moukou a na oleji osmažíme dozlatova.
Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme nastrouhaný sýr.
Do zapékací misky nebo menšího pekáčku vložíme podušené žampiony, na ně rozložíme osmaženou rybu a pokrm přelijeme sýrovou omáčkou.
Zapečeme ve velmi horké troubě 10 - 15 minut.
Podáváme se zeleninou a vařenými brambory.

Vaříme s Habadějem v sobotu 31.1.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ