Je dovolená na míru levnější než klasický zájezd? Jak předejít nepříjemnostem na cestách?

24. červen 2019

Dnes už lidi nemusí cestovat na dovolenou jen s pomocí klasických cestovních kanceláří, kde je program pevně naplánovaný. Existuje také možnost vymyslet dovolenou na míru, dle přání klientů. Linda Olivová z Travel Kitchen je hostem v naší radioporadně. 

V čem je výhoda dovolené na míru? A je možní se s nabídkou přizpůsobit finančním možnostem klientů? Na čem všem může klient ušetřit peníze? Kdy musí klient přijít s poptávku? Za jak dlouho se dá nabídka zpracovat?

Co znamená dovolená na míru?

Vedle cestování s cestovní kanceláří nebo samostatně vznikají také nové subjekty, které poskytují něco mezi - připraví itineráře na míru dle přání klientů. Prožíváte dobrodružství, ale zároveň máte jistotu, že vám někdo pomůže, pokud si nebudete vědět rady.

Dobrodružství v Karibiku. Za tajemstvím doutníků i rumu a na lovu jedovatého perutýna

Cestujeme a potápíme se s přítelem již několik let

Cestovatelka a potápěčka Linda Olivová z Trutnova pomáhá lidem přes Travel Kitchen vytvářet cestování na míru. A nedávno strávila dovolenou v Karibiku, kde postupně navštívila Kubu, Haiti a Dominikánskou republiku.

Program není předem daný, ale přizpůsobuje se klientovi. Flexibilní je termín i délka. Obdržíte know how o destinaci i celkové cestovatelské tipy, čemu se vyhnout a tak podobně. Je však třeba umět si jazykově poradit. Krizové, neočekávané situace řešíte na místě sami, ale máte na telefonu k dispozici pomoc někoho, kdo má zkušenosti s řešením.

Ne vždy jde ale vše dopředu naplánovat. Tedy platí, že je třeba být dobře pojištěn.

Jak řešit například ztracené zavazadlo? Zmeškaný let? Co nárokovat od zkrachovalé cestovní kanceláře?

Jana Kudyvejsová a Linda Olivová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Jaký je rozdíl mezi cestovní kanceláří a cestovní agenturou? Pojištění proti úpadku mají cestovní kanceláře. Pokud se vydáte na cestu samostatně, případně využijete poradenské služby, kdy si jednotlivé části jako letenky nebo ubytování kupujete sami, nejste pojištěni. Pokud si takovou dovolenou plánujete hodně dopředu, je možné se i pro tyto případy pojistit.

Celou radioporadnu s Lindou Olivovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související