Helena Hamplová je s dcerou Leontýnkou Na křídlech zvonků. A chystají pro vás úžasný vánoční koncert

7. listopad 2022

Našimi hosty jsou dvě zpěvačky, jedna malá a druhá trošku větší. Možná obě dvě znáte z televize Šlágr. Ta větší se jmenuje Helena Hamplová a menší je její dcera Leontýnka. Obě dvě umí nádherně zpívat.

Už jste si dnes zazpívaly?
Helena Hamplová: My jsme si teprve před chvílí vyčistily zuby a proto zdravíme všechna ranní ptáčata.
Leontýnka: Já ještě spím. Ale chtěla bych vás pozvat na vánoční koncert s mojí maminkou a našimi kamarády. Budeme se na vás těšit v Adalu v Hradci Králové 10. prosince 2022 od 16 hodin. Vstupenky koupíte v Infocentru Hradec Králové nebo na www.hkPoint.cz.

A jak dlouho si takto zpíváte?
Leontýnka: Já od 3 let.
Helena Hamplová: A já až od svých 6 let.

Slávek Hamaďák, známá hradecká hudební postava, si všiml naší Leontýnky a písnička Na křídlech zvonků je z jeho dílny. Slávku, moc děkujeme.
Helena Hamplová, zpěvačka

Jak to u vás vše začalo s tím zpíváním?
Helena Hamplová: Leontýnka zpívala, jak se říká, už od peřinky. Ale ono to má takový krásný příběh. Když byla Leontýnka ještě v bříšku, tak jsem jí tam posílala 9 měsíců signály. Zaprvé, nebudeš zpěvačka ani omylem, nikdy. Ano, prosím? Udělej to, co se nepovedlo mně, buď psycholožka nebo právnička.

Čtěte také

A ještě další věc, Leontýnko, nebudeš nikdy nosit dudlík, prosím tě? 9 měsíců jsem nepovídala své holčičce nic jiného, takže když se narodila, dokud jsem jí nedala dudlík do pusy, nepřestala řvát. A s tím řvaním pak se potom posunula až ke zpívání. A když jí byly necelé 3 roky, tak mi Karel Peterka napsal moc hezkou písničku Pověz mi sluníčko, protože velmi rychle pochopil, že Leontýnka je prostě moje vymodlená, úžasná holčička. A když jsem si ji doma zkoušela, tak už tato malá holčička, která měla celkem velkou slovní zásobu, mi do toho začala zpívat refrény a začala se pobuřovat, proč ona také nemůže mít svoji píseň. A řekla si, že celý refrén zazpívá se mnou. A když jsme ji vzali poprvé do studia, tak si tam sama automaticky začala zpívat druhé hlasy. A tím to začalo. Následoval velký sál v Bratislavě, kde bylo najednou 800 lidí a malá tříletá holčička tam se mnou vystoupila.

Leontýnce je sedm let, ale už má rozmyšleno, čím chce v životě být. Budu zvěrolékařka, tanečnice a zpěvačka.
Helena Hamplová a Leontýnka, zpěvačky

Leontýnko, už máš teď sedm let, ale ještě čas na to si rozmyslet, čím jednou budeš?
Leontýnka: Já už to mám rozmyšlené. Budu zvěrolékařka, tanečnice a zpěvačka.

Teď si poslechneme vaši krásnou vánoční písničku, společný duet.
Helena Hamplová: Je to teprve pracovní verze, protože nám k tomu přibydou ještě úžasné hlasy královéhradeckého dětského sboru Jitro a smyčce. Teď vás vezmeme k nám do kuchyně, kde to máme ještě nedotvořené, ale jsme rádi, že už nám to Český rozhlas zahraje.

V královéhradeckém Adalbertinu budete mít 10. prosince v 16:00 hodin vánoční koncert. A musíme říct, že tam budou i hosté. Vzpomeneš si Leontýnko, kdo přijede?
Leontýnka: Možná přijede Karel Peterka, bude tam Martin Motýl, Katka Ševidová a moje maminka.
Helena Hamplová: Bude tam také Martička Vančová a hlavně až ze Slovenska přijedou nejbáječnější zpěváci Renatka a Emilio Čonkovi. Verunka Vosáhlová, Lenka Keith a Standa s K-Music. Doufám, že jsme na nikoho nezapomněli, jsou to všechno hosté, které si sama Leontýnka přála. Jsou to naši kamarádi a budou křtít i Leontýnky vánoční cédéčko natočené minulý rok. Je tam spousta krásných klasických tradičních vánočních koled.

Čtěte také

Leontýnce je tedy sedm roků a už má svoje cédéčko?
Helena Hamplová: Přesně tak. Minulý rok jsem ho s ní stihla krásně natočit a letos by nám to Česká muzika měla vydávat. A na vánočním koncertě se bude cédéčko křtít. A také písnička Na křídlech zvonků na cédéčku samozřejmě bude. Na koncertě budou také kmotři, kteří nám disk pokřtí. A Leontýnka mě požádala, abych jí to odmoderovala. Ale už mně upozornila, maminko, jestli mi to zkazíš, tak si to příště odmoderuji sama.

A Leontýnka má už prý také svůj YouTube kanál?
Leontýnka: Mám, ano. Mamka tam doufám už dala video, co jsme s tátou natočili.
Helena Hamplová: Nedala. Ona to je taková challange s tatínkem. Leontýnka si točí svoje videa a teď s tatínkem začala dělat challenge. Ale my máme tatínka, který je na rozdíl od nás velký introvert. Pracuje pouze s čísly u počítače a nerad bývá viděn. Ale naši holčičku natolik miluje a Leontýnčiny velký oči vždy přesvědčí každého.

Takže se všichni moc těšíme 10. prosince do sálu Adalbertina v Hradci Králové. Tam vás můžeme vidět na vlastní oči.
Helena Hamplová: Ráda bych zmínila ještě jednu věc. Slávek Hamaďák, velmi známá hradecká hudební postava, si všiml naší Leontýnky a písnička Na křídlech zvonků je z jeho dílny. On nám ji napsal a opravdu jsme mu vděčné za spoustu dalších věcí. Slávku, děkujeme.

Našimi hosty byly Helena Hamplová s dcerou Leontýnkou, které pro vás připravují úžasný vánoční koncert.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související