Dušené brambory se sušenými houbami a kysaným zelím

Suroviny: 2 cibule, rostlinný olej, mletá červená paprika, 600 g brambor, hrst sušených hub, sůl, mletý pepř, drcený kmín, zeleninový vývar, lžička Vegety, 200 g kysaného zelí, 3 stroužky česneku, majoránka

Postup:
Sušené houby hodinu před použitím namočíme do vody.
Na rozehřátém rostlinném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli, poprášíme mletou červenou paprikou, přidáme očištěné brambory a scezené sušené houby.
Všechno osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, posypeme trochou drceného kmínu a za stálého míchání krátce osmahneme.
Pak podlijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, vmícháme nadrobno nakrájené kysané zelí, přikryjeme a na mírném ohni za občasného míchání podusíme doměkka.
Během dušení podléváme podle potřeby zeleninovým vývarem.
Dušené brambory odstavíme, promícháme s rozetřeným česnekem, majoránkou a podáváme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 15. prosince 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka