Děti ze školky v Horní Kalné dostávají od svých učitelek domácí úkoly. Cílem je zůstat v kontaktu

19. duben 2020 10:18

Přestože jsou děti z mateřské školy v Horní Kalné u Vrchlabí doma, neustále jsou v kontaktu se svými učitelkami a plní úkoly, které od nich pravidelně dostávají přímo domů. U tvorby úkolů a jejich roznášení nechyběla reportérka Kateřina Kohoutová. 

Učitelky ze školky v Horní Kalné dávají dětem přímo domů úkoly. Cílem je zůstat v kontaktu a zároveň se snažit děti zabavit a vzdělávat. Učitelky mají od rodičů zpětnou vazbu tím, že jim posílají fotografie domácích pracích a výsledků.

Čtěte také

Učitelka Marcela Nosková má před sebou barevné papíry a připravuje dětem části na sestavení jarní květiny, které si sami vystřihnou, poskládají a nalepí.
„Děti vždy dostanou všechen materiál, který k tomu úkolu potřebují. Rodiče to jen doma doplní o nějaké lepidlo a nůžky."

Další úkolem bude bludiště, hledání rozdílů a také námět na procházku, kde děti budou hledat předměty, zvířata, která jsou na obrázku.
„Je to takový zdroj zábavy i pro rodiče. Protože k pavučině se dá hledat pavouk."

Děti ze školky v Horní Kalné dostávají od svých učitelek domácí úkoly

Pro předškoláky, kterých je ve školce šest, vymýšlí učitelky i složitější úkoly
„Dostávají ještě dva tři úkoly navíc. Vždy jim k tomu pošlu nějaké vysvětlivky, jak k tomu mají rodiče spolu s dětmi přistupovat, aby to splnilo onen účel, který to má."

Čtěte také

Když je vše nachystáno, je potřeba nadepsat štítky se jmény dětí a nalepit na pytle, ve kterých jsou je veškerý materiál.
„Kamilka, Anetka, Šimon, tomu to necháváme u babičky, protože je ze sousední vesnice."

Každou zásilku úkolů doplňuje mail, ve kterém rodiče zjistí, co mají s jednotlivými věcmi dělat, co děti procvičují a jak jim můžou pomoci.
„Maminky mi posílají obrázky a fotografie, děti na nich vypadají spokojeně. Proto to děláme, abychom s dětmi udržovali kontakt."

Děti ze školky v Horní Kalné dostávají od svých učitelek domácí úkoly

Učitelka Marcela bere do ruky první pytel, který je určený pětiletému Martinovi a odnáší mu ho domů. Stejným způsobem rozvezou pracovnice školky úkoly všem dětem.

Pracovnice školky chodí do práce neustále. Ušili už stovky roušek

„Pro domov dětí do Plumlova a pro listonošky. Pro pečovatelskou službu Dolní Kalná a také pro obec Horní Kalná," vyjmenovává kuchařka Klára Mejsnarová.

Kreslení

Odborná firma vydezinfikovala všechny prostory, takže teď bude následovat celkový úklid a čištění a také práce venku.
„Teď budeme natírat zahradní nábytek, připravovat záhony, uklízet kolem školky. Zahradu už máme pohrabanou."

Kdy se do této školky vrátí děti zatím jasné není. Do té doby ale budou pravidelně dostávat zásilku úkolů přímo domů.

Spustit audio

Související