Cviky s vahou těla, vyprávění s nádechem dobrodružství a nikotin jako heroin. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Petr Lešák je úspěšný mladý atlet a sportovec z Roškopova u Staré Paky, který s cvičením začal v roce 2015, když mu bylo 16 let. Už nechtěl vypadat jako nudle, jak sám říká. Dvojnásobný mistr republiky v kalistenice vám teď tohle sportovní odvětví sám představí.

„V posilovně zvedáte činku a je pořád stejné. U kalisteniky si s tím můžete vyhrát, nepřestane vás to bavit. Stále je strašně moc možností," říká Petr Lešák, dvojnásobný mistr republiky v kalistenice.

Čtěte také

V dalším pokračovaní talk show Na cestách s Petrem Voldánem vás zvu nejen k poslechu zajímavého vyprávění, ale zároveň na cestu za hostem. S rozhlasovým mikrofonem jsme se vydali do Dvora Králové nad Labem za Lenkou Vágnerovou.

Těm z vás, kteří jen trochu něco víte o ZOO ve Dvoře nebo její dnešní nové podobě s názvem Safari Park Dvůr Králové nad Labem jsem už asi napověděl hodně. Ano, paní Lenka Vágnerová je dcera dlouholetého ředitele Východočeské zoologické zahrady a zakladetele safari Josefa Vágnera.

Čtěte také

Lidí, kteří mají nutkavou potřebu dát si cigaretu, je v České republice přes dva miliony. Kouření je tak u nás stále nejrozšířenější závislostí. Jak přestat s kouřením, proč je to tak těžké, jak se cigarety mění v průběhu doby? Co nikotinové sáčky, které se nekontrolovaně šíří mezi nezletilými?

Doc. MUDr. Vladimír Koblížek, Ph.D., přednosta plicní kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové, hovoří v naší radioporadně: „Kouření je závislost na nikotinu. Prostě pokud budeme lidem nikotin podávat, tak z nich vytvoříme závisláky. A to je špatně."

autor: baj
Spustit audio

Související