České autobusy u polské tržnice, Večery mezi divočinou a Zkolaudovaná aréna. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Nakupování v polském lázeňském městečku Kudowa-Zdrój je pro Čechy bez vlastního auta jednodušší. Pravidelné autobusové linky z Náchoda totiž nově zastavují přímo před polskou tržnicí, linka je navíc prodloužená k vlakovému nádraží.

Ve všední dny zastavují autobusy z Náchoda u tržnice v městečku Kudowa-Zdrój čtyřikrát a v sobotu dokonce sedmkrát. Kromě nákupů na tržnici a v obchodech mířila v minulosti řada Čechů i na polské čerpací stanice. Vyplatí se tankovat v Polsku i teď, třeba i s ohledem na změnu spotřební daně u nafty, která tady začala platit 1. srpna?

Čtěte také

Kdo by nechtěl prožít zajímavé prázdniny? Místem, kde se vám to určitě podaří, je také Safari Park Dvůr Králové, kde vozí návštěvníky mezi zvířata i po setmění. Na večerní safari vás teď zavedou mluvčí dvorské zoo Michal Šťastný a reportérka Dana Voňková.

Večerní safari přiblíží život zvířat za soumraku. Hvězdami projížděk jsou aktivní buvoli pralesní, kteří nejsou jinde k vidění. Každý večer o prázdninách vyjíždí Safaribusy na oblíbené Večerní safari. Návštěvníci se mohou těšit na stovky afrických zvířat včetně žiraf, psů hyenových nebo zeber, jejichž život přiblíží komentář zkušeného průvodce.

Čtěte také

Fotbalisté Hradce budou moci v sobotu definitivně nastoupit k ligovému utkání doma, v nové malšovické Aréně. Stavba získala rozhodnutí o kolaudaci části stavby a padla tak poslední bariéra, která bránila i předprodeji vstupenek.

„Je to na podatelně.“ Náměstek hradecké primátorky Lukáš Řádek z TOP09 si dopoledne mohl oddechnout. To, co sice vypadalo pravděpodobně, ale nad čím se pořád vznášela spousta otazníků, se změnilo v jistotu. Stavební úřad vydal rozhodnutí o kolaudaci části stavby a v té chvíli bylo jasné, že se v sobotu bude v Hradci liga hrát.

autor: baj
Spustit audio

Související