Brokolicovo-květákový salát (od Růženy Kryštůvkové)

Suroviny: 1 květák, 1 brokolice, sůl, pepř, 2 jarní cibule, natvrdo uvařená vajíčka, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce olivového oleje, špetka cukru, lžíce pažitky, strouhaný zázvor

Postup:
Květák a brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme asi 15 minut ve slané vodě, až zelenina změkne. Cibulky nakrájíme na velmi jemné plátky a vejce na kostičky. Ocet smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem a podlijeme pod zeleninu. Před podáváním posypeme zeleninu vajíčkem, pažitkou a zázvorem. Kdo má rád, může přidat ještě bílý jogurt a nakrájenou šunku...

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?