Brokolicovo-květákový salát (od Růženy Kryštůvkové)

Suroviny: 1 květák, 1 brokolice, sůl, pepř, 2 jarní cibule, natvrdo uvařená vajíčka, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce olivového oleje, špetka cukru, lžíce pažitky, strouhaný zázvor

Postup:
Květák a brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme asi 15 minut ve slané vodě, až zelenina změkne. Cibulky nakrájíme na velmi jemné plátky a vejce na kostičky. Ocet smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem a podlijeme pod zeleninu. Před podáváním posypeme zeleninu vajíčkem, pažitkou a zázvorem. Kdo má rád, může přidat ještě bílý jogurt a nakrájenou šunku...

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.

Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice

Tomáš Vacek

Komplet 3CD Vladana a Prasopes

Koupit

Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.