Během 36 let přijala pěstounka Jiřina Riedlová z Hronova do své rodiny 23 dětí

2. červen 2019

Silné příběhy, ryzí vlastnosti a rekordy nemusí nutně jít ruku v ruce s oceněním nebo medailemi. Nacházíme je v těch nejvšednějších situacích a zdánlivě všedních životech. Právě takový je i příběh Jiřiny Riedlové z Hronova, která už ani na svoje jméno pořádně neslyší, protože ji nikdo neřekne jinak než „mamka“. 

Jaké to je přijmout do své rodiny ke dvěma synům postupně dalších 23 dětí do pěstounské péče, uslyšíte v dalším pořadu z cyklu Mysli si ženu. S pěstounkou Jiřinou Riedlovou z Hronova natáčela redaktorka Jiřina Šmídová.

Smyslem pěstounské péče je hledat rodinu pro dítě, ne dítě pro rodinu, říká Lenka Půlpánová

Mgr. Lenka Půlpánová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Jak se stát pěstounem? Poradí vám psycholožka Mgr. Lenka Půlpánová z Centra Nomia Hradec Králové v naší radioporadně na téma: Týden pěstounství v našem kraji. 

Pěstounská péče je nejen práce na plný úvazek, ale jako každá jiná má i svá pravidla a předpisy.

Kdyby Jiřina Riedlová pracovala v jiném oboru, jistě by za 36 let praxe mohla už přednášet a předávat zkušenosti. Jako pěstounka ovšem nikoliv.

V dnešním pořadu z cyklu Mysli si ženu nám autorka pořadu Jiřina Šmídová představila profesionální pěstounku Jiřinu Riedlovou, která během 36 let přijala do své rodiny 23 dětí.

I plyšáky je třeba občas vyprat (ilustrační foto)
autoři: Jiřina Šmídová , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.