Známe nejlepší obecní zpravodaje! Redakční rada měsíčníku U nás v kraji vybrala 13 finalistů

8. duben 2019 09:26

Nejlepší zpravodaje měst a obcí Královéhradeckého kraje, které vyšly v loňském roce, obdržely čestná ocenění. Redakční rada měsíčníku U nás v kraji vybrala třináct finalistů z téměř sedmdesáti přihlášených periodik. Vyhlášení výsledků druhého ročníku soutěže se uskutečnilo za účasti starostek, starostů a redaktorů oceněných periodik.

„Chci poděkovat všem, kteří se přihlásili do naší soutěže o nejlepší zpravodaj. Měli jsme při hodnocení velmi těžkou práci. Rukama nám prošly zpravodaje nejrůznějších formátů i barev, některé byly velmi profesionální, u jiných bylo znát, že je tisknou na obyčejné kancelářské tiskárně. Ale všechny byly originální a vždy poctivě udělané. Všem starostům a redaktorům jejich zpravodajů musím říci, že dělají skvělou práci pro informování svých občanů,“ uvedl člen redakční rady a radní pro ekonomiku Rudolf Cogan.

Vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší obecní zpravodaj 2018

Porota složená ze členů Redakční rady zpravodaje „U nás v kraji“ hodnotila celkový dojem, grafickou přehlednost, pestrost článků, obsah a titulní stranu.

V kategorii zpravodajů celobarevného formátu A4 zvítězily Libňatovské noviny. Stříbrnou příčku obsadil častolovický Zdroj a pomyslný bronz bral Červenokostelecký zpravodaj.

Královéhradecký kraj rozhodl o víc než dvoumilionové dotaci pro téměř 60 venkovských prodejen

Na Horažďovicku vyjela do terénu nová pojízdná prodejna

Královéhradecký kraj schválil dotaci na podporu malých venkovských prodejen. Do výzvy se přihlásilo přes šedesát obcí a většina z nich v prvním kole uspěla. V pilotním kole dotačního programu schválili zastupitelé částku 2 miliony 300 tisíc korun. Program se osvědčil a hejtmanství plánuje jeho pokračování. 

Mezi zpravodaji formátu A4 s celobarevnou obálkou získal prvenství Dobrušský zpravodaj, za ním následoval Vamberecký zpravodaj a třetí na pomyslné „bedně“ skončily Chlumecké listy.

V kategorii C porota hodnotila periodika formátu A4 – novinový tisk. V této kategorii míří prvenství do Přepych. Druhé místo získal Zpravodaj občanů Velkých Svatoňovic a Markoušovic. Třetí skončil Horský kurýr vydávaný v Rokytnici.

Říká se, co je malé, to je hezké a platí to i pro poslední hodnocenou kategorii zpravodajů, a to periodika tištěná na malý formát A5. Zlatou příčku v této kategorii obsadily Frymburské ozvěny následované Ohnišovským zpravodajem a bronz si vysloužil Syslojed čili synkovsko-slemenský občasník a jedlinský tiež.

Zvláštní cena Redakční rady – Rudnické noviny

Zvláštní cenu poroty získaly Rudnické Noviny.

Soutěž o nejlepší obecní zpravodaj se letos uskutečnila podruhé. V prvním ročníku se v kategorii celobarevný zpravodaj se nejlépe umístily Bělohradské listy. Mezi zpravodaji s barevnou obálkou zvítězil Novobydžovský zpravodaj. Zvláštní cenu za černobílý zpravodaj získaly Lovčice. Poslední vyhlašovanou byla kategorie formátu A 5. V ní byl nejúspěšnější Bolehošťský zpravodaj.

autor: baj | zdroj: Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související