Zmodernizovaný biograf Český ráj v Jičíně si lidé oblíbili. Kino ladí poslední drobné úpravy

10. srpen 2018 09:03

Jičínský biograf Český ráj, který po nákladné rekonstrukci funguje víc jak měsíc, má velmi slušnou návštěvnost. A to jak tamních obyvatel, tak i turistů. Zároveň se ale objevují technické komplikace, které musí vedení kina řešit. 

Biograf Český ráj v Jičíně je nový i starý současně. Po opravě má opět podobu z první republiky

Biograf Český ráj v Jičíně září novotou

V Jičíně se po náročné opravě otevřel biograf Český ráj. Dnes bude poprvé po více jak roční pauze promítat. Jak se kino změnilo, to zajímalo i reportérku Kateřinu Kohoutovou, která se dostala do všech prostor a zákoutí. 

Paní Dana přiznává, že je velmi ráda, že po více než roce mají v Jičíně opět možnost zajít do kina. Navíc opraveného a moderního: „Konečně je tu pořádné zmodernizované kino. Už to chtělo. Protože jinak jsme jezdili do Boleslavi a Hradce Králové. Chtělo to nové sedačky, občerstvení také trošku zlepšit. Myslím si, že je to teď paráda."

Podle ředitele biografu Michala Miškovského je návštěvnost i v současných tropických dnech velmi slušná: „Už máme překročeno 8 000 diváků a za sebou 153 představení."

Nyní se promítá dvakrát nebo třikrát denně. A velkému zájmu se v době letních prázdnin těší dopolední představení.

„Pro děti na prázdninách. Takže babičky přivedou děti do kina a to hezky funguje," doplňuje Michal Miškovský.

Biograf Český ráj v Jičíně září novotou

Zatímco návštěvnost je velmi dobrá, pracovníci kina stále bojují s drobnými komplikacemi a napravují chyby a problémy, které se postupně objevují.

„Ještě budeme dolaďovat první řadu na balkóně, tam budeme měnit výšku sedadel. Ale všechno to snad do konce roku stihneme dokončit," vysvětluje Michal Miškovský.

Čtěte takéBiograf Český ráj

Návštěvníci tak často v prostorách biografu potkají opraváře a techniky, kteří stále mají hodně práce.

„Nastavení klimatizace, nastavení topení, nastavení různých systémů osvětlení. Jsou samozřejmě docela složité věci, které přináší až samotný provoz," dodává Michal Miškovský.

Podle něj bude promítání ještě přibývat, v plánu je prý nabídnout ročně lidem až 900 filmů.

Spustit audio

Související