Začíná prodej vstupenek na lednový Světový pohár v alpském lyžování žen ve Špindlerově Mlýně

10. říjen 2022 09:40

Špindlerovský skiareál už zaměstnávají přípravy na Světový pohár žen v alpském lyžování. Ten bude toto horské středisko hostit koncem ledna příštího roku. Dnes začal prodej vstupenek. Kolik budou lístky stát a jaký je o ně zájem? To zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Světový pohár v alpském lyžování se po čtyřech letech vrací do špindlerovského areálu a dotazy na vstupenky v posledních dnech jsou prý podle pořadatelů stále častější. Očekává se tedy hodně lidí. Pro připomenutí, před čtyřmi roky, tedy v roce 2019, to bylo kolem 20 tisíc návštěvníků.

Čtěte také

Denní vstupenky na stání jsou za 300 korun pro dospělého a 200 korun za dítě do 6 let. A 790 korun zaplatí lidé za stání na tribuně B a ještě o 200 korun více na tribuně A.

Termín závodů světového poháru se několikrát posouval. Teď je tedy dva týdny před konáním samotného mistrovství světa. A to tedy slibuje účast těch největších hvězd ženského alpského lyžování, mezi které patří například Američanka Mikaela Shiffrinová nebo Slovenka Petra Vlhová.

A měla by samozřejmě dorazit také nejlepší česká slalomářka posledních let Martina Dubovská.

Skiareál ve Špindlerově Mlýně už má zkušenosti s pořádáním světového poháru. Jak přípravy konkrétně vypadají?

Dá se říct, že jsou už opravdu v plném proudu. Konají se pravidelné zasedání organizačního výboru co se týče závodní části akce, chystá se celá gastronomická část v celém areálu, ale v podstatě se na tuto událost připravuje celé město.

Čtěte také

Areál už má za sebou prohlídku ze strany FIS, tedy zástupců Mezinárodní lyžařské federace. Ti překontrolovali trať, celou ji prošli. Domluvili se, kde budou různá měření, kamerová stanoviště, zázemí pro sponzory nebo novináře.

Chystají se propagační materiály, shání se brigádníci do gastro provozu i samotného areálu. Domlouvají se tribuny i zázemí sportovních klubů. Připravují se také samozřejmě krkonošští hoteliéři. Už nyní na tento lednový termín přibývá rezervací pobytů.

A navíc velké hotely, které budou ubytovávat lyžařky a jejich celé závodní týmy, mají už teď opravdu hodně práce.

Dá se tedy očekávat, že zájem o tuto sportovní akci bude velký a přijede hodně fanoušků. Jak chtějí pořadatelé vyřešit parkování a předejít dopravním komplikacím?

Dá se říct, že dopravní projekt bude podobný jako při minulém pořádání světového poháru ve Špindlerově Mlýně. To znamená, že budou připraveny odstavné parkovací plochy ve Vrchlabí.

Čtěte také

A v době, kdy už nebude možné nechat ve Špindlerově Mlýně stát automobil, tak budou muset řidiči parkovat právě na těchto plochách ve Vrchlabí.

A dál potom pokračovat kyvadlovou dopravou, tedy speciálními autobusy, které budou na tuto akci připraveny.

Minule vše takto za pomoci dopravní policie fungovalo. Ale tentokrát se pojede světový pohár v opravdu hodně exponovaném termínu koncem ledna, kdy je hlavní lyžařská sezóna. A dá se předpokládat, že do tohoto horského města nebudou směřovat jen fanoušci závodů světového poháru, ale také rekreační lyžaři a rodiny s dětmi.

Očekává se tedy, že těch lidí tady bude opravdu hodně. A veškerá organizace bude jistě hodně náročná.

Spustit audio

Související