Zachovalé šedesátnice okouzlily dva mladé kluky aneb cestování s Octavií a Felicií

Tentokrát jsme cestovali hned se dvěma dámami - Octávií a Felícií. A také jejich věrnými fanoušky - Martinem Havránkem a Martinem Doležalem.

Všichni navíc byli ve vysílání osobně - pánové jako majitelé automobilů u mikrofonu v kavárně District 5 v Havlíčkově ulici, kde sídlí Český rozhlas Hradec Králové a obě krasavice, slavící letos kulatá jubilea, pak na parkovišti před budovou rozhlasu.

Takže zájemci měli hned dvě unikátní možnosti - být součástí živeho vysílaní mezi 18 - 19 hodinou a také si obě auta prohlédnout nebo se s nimi vyfotit. O což bývá mimochodem mezi fanoušky autoveteránů velký zájem.

Na cestách s šedesátnicemi Octavií a Felicií

V rozhlasovém Cestování jsme si potom povídali o tom, jaké to je vyrazit do světa s vozem, kterému je tolik let, jak na naše škodovky reagují v zahraničí, kam všude hradečtí “veteránisté” už dojeli a kam se třeba chystají.

Nebo také, jaké to je organizovat srazy podobně naladěných majitelů vozidel na Stříbrňáku v Hradci Králové.

Na cestách s šedesátnicemi Octavií a Felicií a jejich fanoušky dvěma Martiny Havránkem a Doležalem

Martin Havránek je navíc neobvykle mladým fandou a obdivovatelem - ovšem i zručným opravářem - auto veteránů, o čemž byla rovněž řeč. Oba dva letos výročí vzniku slavící vozy určitě stojí jak za vidění, tak také za nějaké ty podrobnosti - získávaly totiž obdiv i slávu doslova po celém světě, včetně Afriky nebo kupříkladu Mexika.

Víc prozrazovat nebududeme. Poslechněte si rozhlasový pořad Na cestách s Petrem Voldánem společně s Martiny Havránkem a Doležalem:

autoři: Petr Voldán , baj
Spustit audio

Související