VIDEO: Patnáctimetrový vánoční strom už nádherně svítí na Velkém náměstí v Hradci Králové

28. listopad 2022 11:57

Slavnostní program při zahájení Adventu a rozsvícení vánočního stromu na Velkém náměstí v Hradci králové, ve kterém vystoupilo přípravné oddělení dětského sboru Jitro a zpěvák Petr Kotvald, si nenechaly ujít tisíce lidí. Když Pavla Kindernayová na náměstí natáčela, říkala si, kdy naposledy viděla tolik lidí pohromadě. 

Na Velkém náměstí v Hradci Králové se sešla při slavnostním rozsvícení vánočního stromu spousta usmívajících se lidí, někteří tančili, zpívali a hlavně se společně s dětmi začali těšit na Ježíška.

Pro vás, kteří jste na první adventní neděli 27. listopadu na Velkém náměstí v Hradci Králové být nemohli, připravila Pavla Kindernayová reportáž, ze které na vás snad čas Adventu také dýchne.

V sobotu 3. prosince od 17:00 hodin se koná na Velkém náměstí Adventní koncert, v programu vystoupí YELLOW SISTERS a JUMPING DRUMS.

V neděli 4. prosince je od 17:00 hodin připraven zábavný podvečer pro děti i rodiče s bohatým programem, ve kterém nebudou chybět čerti, andělé, ohnivá show i úprk čertů z Bílé věže.

Ve středu 7. prosince od 18:00 hodin se u vánočného stromu na Velkém náměstí uskuteční tradiční akce Česko zpívá koledy, tedy zpívání koled spolu se stovkami dalších míst v České republice i s krajany v zahraničí.

Historické centrum města Hradce Králové se pak letos stane poprvé dějištěm vánočních trhů. Prostory Velkého náměstí se ve dnech 9. až 23. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem.

Spustit audio

Související