Advent přináší ztišení a rozjímání. Vytvořte si pohodovou atmosféru, radí floristka Radka Jedličková

27. listopad 2020

Příslib blížících se svátečních dnů na vás dýchne, pokud vstoupíte do krásně adventně vyzdobeného interiéru. Příjemnou atmosféru umí vykouzlit studenti Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové. Ti se učí poskytovat profesionální floristické služby z oblasti projektování a realizace floristických expozic. 

Čtěte také

Mgr. Radka Jedličková ze Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové hovoří v naší radioporadně na téma: letošní trendy adventní výzdoby.

Floristé umí aranžovat florální i neflorální materiál pro různé příležitosti, například svatby, křtiny, plesy, výzdobu kostelů, divadel, výstavních expozic, firem atd. V uplynulých letech došlo k výrazné profilaci školy na floristický design. V takové podobě má toto studium škola jako jediná v republice.

Čtěte také

Floristický design je stylizace rostlin na základě znalostí estetických pravidel a tvůrčích prvků v účelové, jednotné, harmonické celky pro výzdobu interiérů a exteriérů.

Pro další rozvoj floristiky na škole vytvořili studijní osnovy na úrovni vyšší školy. Jako základní vytvořili vlastní učebnici Floristický design. Je to jediná učebnice Floristického designu s takovým rozsahem studijní látky, která by odpovídala zvyšujícím se nárokům oboru a je základním studijním materiálem pro studenty střední a vyšší floristické školy.

Mgr. Radka Jedličková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Mgr. Radka Jedličková

Střední škola vizuální tvorby v Hradci Králové je soukromá střední škola. Nabízí studium uměleckého oboru Grafický design a dva školní vzdělávací programy: Branding floristiky a Branding design. Studium je čtyřleté, zakončené maturitní zkouškou.

Celou radioporadnu s Mgr. Radkou Jedličkovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu: 

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související